Seimo delegacija dalyvaus Estijos nepriklausomybės atkūrimo minėjimo renginiuose

  • Teksto dydis:

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen kartu su parlamentarais Mariumi Matijošaičiu ir Rūta Miliūte penktadienį Taline dalyvaus Estijos nepriklausomybės atkūrimo 30-mečio minėjimo renginiuose.

„Dalyvausime Estijos nepriklausomybės atkūrimo 30-mečio minėjimo renginiuose. Kartu tai bus puiki proga padėkoti estams už operatyvią pagalbą žmonėmis, žiniomis ir priemonėmis, stabdant migrantų srautus iš Baltarusijos. Šiuo metu kaimyninių šalių palaikymas, pagalba ir susitelkimas yra ypač reikalingi“, – pranešime cituojama parlamento vadovė.

Seimo narių delegacija dalyvaus vėliavų pakėlimo ceremonijoje, mišiose Talino Šv. Marijos katedroje, gėlių padėjimo ceremonijoje prie 1991-ųjų rugpjūčio 20 dienos atminimo akmens, iškilmingame Rugpjūčio 20-osios ir 14-ojo Estijos Rygikogo posėdyje, koncerte bei kituose minėjimo renginiuose.

Šią dieną prieš 30 metų vienbalsiu sprendimu atkurta Estijos nepriklausomybė. Aukščiausiosios Tarybos nutarimu buvo nutraukta sovietų okupacija ir atkurta Estijos nepriklausomybė, įskaitant diplomatinių santykių su kitomis šalimis atkūrimą.

Atkurtą Estijos nepriklausomybę pirmoji pripažino Islandija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių