Seime – valdančiosios koalicijos lyderių pokalbis

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienio vakarą Seime įvyko valdančiosios koalicijos lyderių susitikimas.

Pasibaigus plenariniam Seimo posėdžiui premjerė Ingrida Šimonytė, konservatorių lyderis užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis, Seimo pirmininkė Liberalų sąjūdžio lyderė Viktorija Čmilytė-Nielsen, Laisvės partijos vadovė ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė bei šių partijų frakcijų seniūnai posėdžių salės poilsio erdvėje kalbėjosi beveik valandą.

Po susitikimo politikai atsisakė jį komentuoti.

Pokalbis įvyko užsienio reikalų ir susisiekimo ministrams pareiškus, kad yra pasirengę atsistatydinti dėl tebesitęsiančio „Belaruskalij“ trąšų tranzito per Lietuvą, nepaisant įsigaliojusių JAV sankcijų šiai įmonei. Amerikiečių sankcijos „Belaruskalij“ įsigaliojo trečiadienį.

„Lietuvos geležinkeliai“ pranešė, kad lapkritį „Belaruskalij“ atliko avansinį mokėjimą bendrovei už paslaugas, o šių lėšų gali pakakti pervežimams gruodį ir daliai sausio.

Valstybės valdoma įmonė tvirtino, kad apie avansinį mokėjimą buvo informuotos Susisiekimo ir Užsienio reikalų ministerijos. G. Landsbergis sakė, kad apie apmokėjimą už gruodį informuotas nebuvo, premjerė I. Šimonytė tvirtino apie tai sužinojusi pirmadienį ir nurodžiusi jį grąžinti.

„LTG Cargo“ vidutiniškai gabeno per 10 mln. tonų „Belaruskalij“ krovinių per metus už maždaug 60 mln. eurų. 

JAV Iždo departamentas sankcijas „Belaruskalij“ įvedė rugpjūtį ir iki gruodžio 8-osios verslui davė laiko užbaigti sandorius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ale

Ale portretas
nusipenėjusi šita

Morta

Morta portretas
nesvaikit gabrieliaus niekas neiveiks, griutu valstybe

Da

Da  portretas
ne pokalbis bet suokalbis tarpe pelėdos naktyniu nemigos valandu, kur yra pats dydžiausias ponas prezidentas kada valstiečiu ministras juk kotletais pavaišino atvykusius ponus taip koki vaju buvo sukures ponas nauseda o šaukia lauk išeik toj išeik rašyk atsistatydink ir palik kėde, o kokie dabar standartai vyksta dvygubo džino dydžio, juk čia ne šeip sau yra suveltas desnio politikos ineresas visos vakaru europos puses kur visoa šalis stengiasi ivesti baltarusijoj demokratijos gyvenimo gaires ,kad gyvenimas būtų tikro lygio visu žmoniu interesu, globalios apimties pradas kad žmones nekentėtu kaleimose ir nevargtu,laisvi būtų ,
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių