Seime – Konstitucijos pataisa dėl rinkimų perkėlimo į šeštadienį

  • Teksto dydis:

Seime registruota Konstitucijos pataisa, kad ateityje visi rinkimai vyktų šeštadienį.

Jei sulauktų pritarimo Seime, ji įsigaliotų vėlesniems rinkimams, o kitą savaitę atstovus į Seimą piliečiai rinktų kaip iki šiol – sekmadienį.

Konstitucijos pataisos projektą, kad Seimo ir prezidento rinkimų data būtų perkelta iš atitinkamo sekmadienio į šeštadienį, pasirašė 40 Seimo narių iš valdančiųjų frakcijų.

Parlamente jau anksčiau buvo registruoti projektai, kad visi – Europos Parlamento, savivaldybių tarybų, Seimo ir prezidento – rinkimai būtų perkelti šeštadieniui, tačiau dėl dviejų pastarųjų būtina keisti ir Konstituciją.

Šios idėjos iniciatorius yra socialdemokratas Eduardas Šablinskas. Anot jo, rengti rinkimus šeštadienį būtų patogiau, o per juos dirbantys žmonės turėtų laiko pailsėti prieš prasidedančią naują darbo savaitę. E.Šablinskas taip pat pabrėžė, kad pakeitimus siūlo ne artimiausiems rinkimams, o ateičiai, tad būtų pakankamai laiko diskusijoms dėl šios idėjos.

Pasak parlamentaro, šeštadienis būtų patogesnė diena ir rinkėjams, jie galėtų lanksčiau planuoti rinkimų savaitgalį, nereikėtų skubėti po savaitgalio išvykų skubėti spėti į sekmadienį 20 val. užsidarančias rinkimų apylinkes.

Šiuo metu visi Lietuvoje vykstantys rinkimai rengiami sekmadienį. Seimo bei prezidento rinkimų datos yra nustatytos Konstitucijoje: parlamentas renkamas kadencijos pabaigos metais antrą spalio sekmadienį, prezidentas – paskutinį sekmadienį likus dviem mėnesiams iki kadencijos pabaigos.

Artimiausi rinkimai į Seimą vyks kitą sekmadienį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

WC..

WC.. portretas
Ir ŠITUOS rinkimus reikėjo perkelti į šeštadienį .Spalio 9- tą LENKAI OKUPAVO VILNIAUS KRAŠTĄ .Gal tą datą reikėjo prisiminti? AR bent lenkams priminti, kad istorijoje toks faktas buvo .

FAKTAS

FAKTAS portretas
Kauno meras yra Matijošaitis su savo komanda. Tai prie ko čia konservatoriai, kurie yra opozicijoje. Kažkam vis vaidenasi, kad jie valdo miestą. Absurdo pasaulis kai kralikai krušasi kažkam smegenyse.

Eixo

Eixo portretas
Geriau perkeltų rinkimus į pirmadienį ir paskelbtų nedarbo diena :)
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių