Seimas linkęs dalinai leisti signatarams dirbti neprarandant rentos

Seimas linkęs leisti Kovo 11-osios Nepriklausomybės atkūrimo Akto signatarams leisti dirbti pedagoginį ar kūrybinį darbą neprarandant rentos.

Antradienį po svarstymo 74 parlamentarams balsavus už, vienam - prieš, 5 susilaikius pritarta atitinkamoms pataisoms. Dar liko vienas balsavimas dėl priėmimo. Numatoma, kad pataisos įsigaliotų nuo kitų metų sausio.

Pataisos numato, kad valstybinė signataro renta būtų skiriama, o paskirtoji mokama ir signatarams, gaunantiems draudžiamąsias pajamas pagal autorines sutartis už kūrybinę ir pedagoginę veiklą. Šiuo metu draudžiamųjų pajamų gaunantys parlamentarai netenka teisės į rentą.

Šiuo metu valstybinė signataro renta mokama maždaug aštuonioms dešimtims signatarų. Valstybinės rentos dydis yra 50 proc. Seimo nario pareiginės algos per mėnesį. Parlamentarų pareiginė alga siekia 8730 litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

konstanta

konstanta portretas
Signataro renta 4365 lt... primenu, parduoti gauti sklypai mieste Vilnius. Kazin, kiek mes dar skolingi signatarams ? Sirdis, kepenis, akiu regenas?

Situacija dėl „mailiaus“ bylos

Situacija dėl „mailiaus“ bylos portretas
Taigi, „mailiaus“ byloje 2 teismai išteisino visus 9 akvakultūros projektų dalyvius, kuriuos „tyrėjai“ beveik 5 metus bandė „kaltinti“. Dėl to galima daryti išvadą, kad dėl netikros rezonansinės „mailiaus“ bylos pagaminimo galimai yra kalta teisėsauga ir jos padėjėjai. Situacija dabar tokia, kad, kaip sakė iš afrikiečio vergo tapęs romėnų rašytoju Terentijus: – “Aukščiausias teisingumas dažnai virsta didžiausia niekšybe” - “Jus summumn saepen summa est malitia”(lot). O į ką virsta tas „aukščiausiasis teisingumas“, jei „mailiaus“ bylos atveju „aukščiausiajį teisingumą“ ir jo vykdymą „tyrėjai“ 5 metus tik vaidino? Geriausiu atveju (švelniausiu vertinimu) virsta į „aukščiausiąjį kvailumą“! Numerus stultorum in finitus est (lot.) Kvailių skaičius – begalinis.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių