Seimas į neeilinę sesiją planuoja rinktis rugpjūčio 13 dieną

Seimas kitą antradienį, rugpjūčio 13 dieną, ketina rinktis į neeilinę Seimo sesiją. Planuojama, kad jos metu prisieks naujai paskirti sveikatos apsaugos ir žemės ūkio ministrai, bus svarstoma parlamentaro Andriaus Vyšniausko teisinė neliečiamybė.

„Yra pasiūlyta viena diena. Nuo 12 val. posėdį rengti (rugpjūčio – BNS) 13 dieną, antradienį“, – BNS sakė pirmasis Seimo vicepirmininkas Jurgis Razma.

Anot jo, posėdžio darbotvarkėje bus svarstomas generalinės prokurorės Nidos Grunskienės kreipimasis panaikinti teisinę neliečiamybę A. Vyšniauskui. Jam teisėsauga nori pateikti įtarimus dėl sukčiavimo, piktnaudžiavimo ir dokumentų klastojimo einant Marijampolės savivaldybės tarybos nario pareigas ir siekiant gauti kompensaciją už patirtas išlaidas.

Prokuratūros teigimu, A. Vyšniauskui galėjo būti neteisėtai išmokėta 2,1 tūkst. eurų.

Dėl to politikas sustabdė narystę Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijoje, pasitraukė iš jos frakcijos Seime seniūno pareigų, išsibraukė iš Seimo rinkimų sąrašo daugiamandatėje apygardoje.

J. Razmos teigimu, tikimasi, kad antradienį Seimas nubalsuos dėl teisinio imuniteto panaikinimo.

„Ten reikalingos kelios stadijos. Išklausome (generalinės prokurorės – BNS) pranešimą, po to valandos pertrauka, kur galime svarstyti kitus klausimus, po to komisijos sudarymas, paskui darysime realią pertrauką komisijos darbui ir tada, po pertraukos, – sprendimas dėl komisijos išvados“, – kalbėjo J. Razma.

Pagal Konstituciją, be parlamento sutikimo Seimo narys negali būti patrauktas baudžiamojon atsakomybėn ar kitaip suvaržyta jo laisvė.

Kad jo neliečiamybė būtų panaikinta, už tai turi balsuoti ne mažiau kaip pusė visų Seimo narių, tai yra ne mažiau kaip 71.

Anot J. Razmos, neeilinės sesijos posėdis turėtų prasidėti naujų ministrų priesaika, taip pat bus įtraukti ir kiti klausimai: universitetų statutai, švietimo įstatymo pataisos.

Pokyčiai Ministrų kabinete paaiškėjo praėjusią savaitę. Seime prisiekti turės vietoj žemės ūkio ministro Kęstučio Navicko į šias pareigas skiriamas Seimo Ekonomikos komiteto pirmininkas Kazys Starkevičius ir vietoj sveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio – viceministras Aurimas Pečkauskas.

Kiti 12 ministrų nesikeis, jiems prisiekti iš naujo nereiks.

Dėl neeilinės sesijos sušaukimo trečiadienį apsispręsti turės Seimo valdyba.

Eilinė Seimo rudens sesija prasidės rugsėjo 10 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
neapmokamu lai varo
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių