S. Skverneliui užkliuvo ketvirtieji viceministrai: ar ministrams sunkiai sekasi?

Premjerė Ingrida Šimonytė atsakė  į opozicijos lyderio Sauliaus Skvernelio priekaištus dėl to, kad jos vadovaujamos Vyriausybės ministrai vis dažniau nusprendžia turėti po keturis viceministrus. Ministrė pirmininkė paaiškino, kad ministrams yra numatyta galimybė turėti po keturis viceministrus, todėl esant poreikiui jie šia galimybe ir pasinaudoja.

„Mes matome pastaruoju metu, kad Vyriausybės aukščiausių politinio pasitikėjimo pareigūnų skaičius auga ir atsiranda vis ketvirtieji viceministrai. Tai kokia čia yra priežastis? Ar ministrams sunkiai sekasi, kad reikia juos apstatyti išmanančiais žmonėmis, ar iš tikrųjų yra problema ir tame, kad dalis viceministrų sugeba dirbti „emigracijoje“. Kaip jūs vertinate tokį darbą nuotolinį iš užsienio gaunant visą atlyginimą?“, – Vyriausybės valandoje premjerės klausė S. Skvernelis.

I. Šmonytė paaiškino, kad pagal Vyriausybės įstatymą ministrai turi galimybę turėti keturis viceministrus, todėl esant poreikiui ja ir pasinaudoja.

Tai kokia čia yra priežastis? Ar ministrams sunkiai sekasi, kad reikia juos apstatyti išmanančiais žmonėmis, ar iš tikrųjų yra problema ir tame, kad dalis viceministrų sugeba dirbti „emigracijoje“.

„Kaip jūs puikiai žinote, pagal Vyriausybės įstatymą visada buvo galimybė turėti keturis viceministrus ministrams. Ir tai buvo ministrų pasirinkimo dalykas, ar jie nori turėti tris viceministrus, ar keturis, čia priklauso nuo to ir kokia yra Vyriausybės programa ir Vyriausybės prioritetai, kiek reikia konkrečiam projektui paskirti specialiai dedikuotų žmonių, įskaitant ir politinės komandos žmonių“, – sakė I. Šimonytė.

„Ir tikrai tuos klausimus mes kiekvieną kartą svarstome ir tie prašymai, kurie buvo patenkinti dėl ketvirto viceministro pareigybės, mano nuomone, buvo pagrįsti ir, kolegų nuomone, taip pat“, – taip pat patikino ji.

Ministrė pirmininkė taip pat sureagavo ir į S. Skvernelio klausimą dėl nuotolinio viceministrų darbo iš užsienio. Ji akcentavo, kad nėra labai svarbu, iš kur viceministras dirba, jei tinkamai atlieka jam pavestas užduotis.

„Jeigu jūs manęs klausiate apie žmones, kurie dirba nuotoliu, (...) aš manau, kad jeigu žmogus padaro darbą, dėl kurio jis buvo pasamdytas, tai kur jis fiziškai yra darbo atlikimo metu ne taip yra svarbu. Nes ir Seimas nuotoliu išmoko dirbti“, – sakė ji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
svogeriu klano sovietbezdelnikai libkurtizaniu valdomi;;;

jooo

jooo portretas
tam ir reikalingi 4 viceministrai, kad pamainomis dirbtu iskito pasaulio krasto?

Nuomone

Nuomone portretas
Ar tai normalu?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių