S. Skvernelis užstoja sukritikuotą A. Monkevičių: ministras dirba labai gerai

Premjeras Saulius Skvernelis užstoja prezidento Gitano Nausėdos sukritikuotą ministrą Algirdą Monkevičių. Pasak Vyriausybės vadovo, pusantrų metų Švietimo, mokslo ir sporto ministerijai (ŠMSM) vadovaujantis A. Monkevičius dirba labai gerai.

„Aš manau, kad konkretūs rezultatai jo veiklos srityje rodo, kad A. Monkevičius dirba labai gerai, yra kitas dialogas, kitas santykis su bendruomene, tiek socialiniais partneriais, tiek mokytojais, priimti esminiai sprendimai dėl aukštojo mokslo pasiekiamumo, visiems abiturientams suteiksime galimybę mokytis bakalauro studijas nemokamai“, – Vyriausybėje surengtoje spaudos konferencijoje teigė S. Skvernelis.

Premjeras taip pat atkreipia dėmesį ir į šiais metais išaugusį pedagogo profesijos prestižą.

„Dešimtmečius buvo kalbama apie mokytojo profesijos prestižą ir nieko nesugebėta padaryti, tai taip pat šios ministerijos, ministro, Vyriausybės dėka mes turėsime tikrai didelį pasirinkimą motyvuotų jaunų žmonių“, – sakė ministras pirmininkas.

S. Skvernelis įsitikinęs, kad ŠMSM imasi visų reikalingų veiksmų, siekiant gerinti ugdymo kokybę.

„Nepolitikuodama, realiai vertindama ministerija tikrai pagal savo galimybes daro tai, ką reikia padaryti. O suprantame, kad net ir pakeitus viską kardinaliai švietime rezultatą turėsime labai negreitai“, – akcentavo jis.

ELTA primena, kad G. Nausėda pastarąją savaitę sukritikavo ministrą A. Monkevičių, kuris, paaiškėjus, kad matematikos valstybinio brandos egzamino neišlaikė trečdalis abiturientų, prakalbo apie reikalingas „sistemines pertvarkas“.

„Aš irgi sutikčiau, kad sisteminių pertvarkymų reikia, bet tai sako ministras, kuris jau baigia savo kadenciją. Natūraliai kyla klausimas: gerbiamas ministre, jūs į šį postą ne prieš du mėnesius atėjote, jūs praktiškai dirbate kelerius metus ir tai netgi ne pirmą kadenciją“, – pastarąją savaitę sakė šalies vadovas.

Kaip šią savaitę pranešė Nacionalinės švietimo agentūra, 2020 m. matematikos valstybinį brandos egzaminą išlaikė 67,61 proc. kandidatų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Būtų

Būtų portretas
Keista jei sakytų kitaip. Gal mokytojams ministras geras, bet egzaminų rez. labai prasti, vadovaujant tokiam " puikiam" ministrui

Tėvas

Tėvas portretas
O kuris Skvernelio vyriausybės narys dirba blogai Skverneliui ir Karbauskiui? Tas švietimas taip " niokojamas", kad ir vaikams, ir pedagogams blogai! Kur "nukeliavo" mokykla per praėjusius metus, baisu ir pagalvoti! Kada visos Monkevičiaus klaidos bus ištaisytos, ar bent pristabdytos? Narkwvičius, Monkevičius ir t.t. - visi dirba puikiai Skverneliui!!!

Pilietės nuomonė

Pilietės nuomonė portretas
Skverneli,apie koki pakilusi mokytojų prestižą kalbi.Ne syki skaičiau,kad Lietuvoje trūksta tūkstančiais mokytojų.Tai ne prestižas,o neprestižas būti mokytojų manau.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių