S. Skvernelis padėkojo merams, kurie sutiko jungtis prie kuriamos partijos

  • Teksto dydis:
Ekspremjeras Saulius Skvernelis džiaugiasi Lietuvos savivaldybių merų sprendimu jungtis prie jo buriamos naujos partijos.
 

 

Seimo frakcijos „Vardan Lietuvos“ seniūnas dėkoja tiek Lazdijų rajono merei Ausmai Miškinienei, kuri ketvirtadienį kartu su „valstiečių“ Lazdijų skyriumi nusprendė prisijungti prie naujos politinės jėgos, tiek analogišką sprendimą priėmusiems Šilutės rajono ir Neringos merams. 

„Džiaugiuosi šiandien vakare Lazdijų rajono merės Ausmos Miškinienės oficialiai paskelbtu sprendimu šios savivaldybės taryboje steigti Demokratų frakciją „Vardan Lietuvos“, prie kurios jungiasi ir daugiau tarybos narių. Esu tikras, kad A. Miškinienė ir toliau profesionaliai vykdydama mero pareigas ir įgyvendindama teigiamus pokyčius Lazdijų krašte, galės savo lyderystę ir gebėjimus panaudoti ir Lazdijų krašto politinės jėgos „Vardan Lietuvos“ stiprinimui ir aktyvių žmonių, siekiančių pokyčių mūsų šalies gerbūviui, telkimui. Taip pat dėkoju Šilutės rajono merui Vytautui Laurinaičiui ir Neringos miesto merui Dariui Jasaičiui, kurie kaip ir Lazdijų rajono merė Ausma Miškinienė, nusprendė jau dabar ar artimiausiu metu įsitraukti į naujos partijos – Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ – steigimą. Dėkoju taip pat ne tik merams, bet ir jų kolegoms, visiems, kurie kartu su merais prisijungia“, - ketvirtadienį vakare išplatintame pranešime teigia S. Skvernelis.

„Visi šie merai yra aktyvūs žmonės, kurie realiais darbais kuria savo miesto, rajonų gyventojų gerovę. Jų prisijungimas bus tvirtas besiformuojančios naujos politinės bendruomenės pagrindas“, – pažymi jis.

„Tiek mūsų organizacijoje, tiek įgyvendinant politinius tikslus įsipareigojame taikyti aukščiausius moralios politikos, viešojo intereso viršenybės, tarimosi kultūros, profesionalumo ir demokratijos principus“, – išplatintame pranešime tikino S. Skvernelis.

Tai, kad A. Miškinienė ketina jungtis prie S. Skvernelio partijos, ELTA rašė anksčiau. Taip pat anksčiau skelbta, kad prie S. Skvernelio vadovaujamos frakcijos „Vardan Lietuvos“ buriamos partijos ketina jungtis socialdemokratas Neringos meras Darius Jasaitis ir didesnė Neringos socialdemokratų skyriaus dalis. Taip pat Šilutės rajono meras Vytautas Laurinaitis. Kai kurie savivaldybių merai, Eltos žiniomis, klausimą, ar jungsis prie steigiamos naujos politinės jėgos, vis dar svarsto.

ELTA primena, kad rugsėjo pradžioje S. Skvernelis pranešė apie pasitraukimą iš Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos ir paskelbė apie naujos frakcijos steigimą. Kartu su ekspremjeru iš „valstiečių“ frakcijos pasitraukė dar 9 nariai, o prie naujosios frakcijos prisijungė dar trys Mišrioje Seimo narių grupėje dirbę Seimo nariai. Kiek vėliau šią frakciją papildė Lietuvos regionų frakcijai priklausęs parlamentaras Zigmantas Balčytis.

Spalio mėnesį naujai įkurta Seimo frakcija „Vardan Lietuvos“ pranešė steigianti naują partiją. Pasak frakcijos seniūno S. Skvernelio, steigiama partija bus centro kairės politinė jėga.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas Lietuvis

Jonas Lietuvis  portretas
Viskas liaudžiai,viskas tautai,o varguolio pliki pautai...Sena sparnuota frazė atsiradusi kone prieš 100 metų, bet atspidi esmę darbų ir tikslų darbūnų ,kurie laiką ir energiją sunaudoja asmeninių reikalų poliravimui ,šlifavimui, subinės prie kėdės pritaikymui, arba atsiradus patogesnei ir aukštesnei -vardan tautos gerovės bezdėti į ją. Politika yra politika ,tik žmogeliui sunku susigaudyti , kuris čia bedarbis-šimtadarbis vaikšto su išverstu kailiu , ar užsidėjęs šventojo kaukę, o kuris natūralus.

Anonimas

Anonimas portretas
Prie atmatos renkasi kiti atmatos. Pamatei demokrata -- uzmusk isgama.

Klpd.

Klpd. portretas
Įdomiai masto tokie veikėjai kaip Skvernelis - su vienais ateina į valdžią, pas kitus išeina arba kuria dubliuojantį darinį...Galima suprasti padėtį, kai vienoje ar kitoje partijoje kyla nesutarimai, ginčai dėl sprendimų ar gal net peštynės iki visiško susipykimo. Kaip ir bet kurioje šeimoje ar verslo grupėje. To reikia jeigu dirba ne robotai o gyvi žmonės kuriems rūpi. Bet kodėl tokie ponai nesistengia pataisyti partijos iš vidaus, įtikinti vieni kitus, o meta viską ir eina kurt naujos tokios pat partijos su beveik tokia pat programa? Ar vertėjo ,,skverneliniams" pasiaukot dėl kažkokio nesveiko partnerystės įstatymo ar kitų vėjų kurie Tautos gerovei visai neturi reikšmės?
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių