S. Skvernelis laisvo ministerijos portfelio A. Butkevičiui nesiūlys

Premjeras Saulius Skvernelis sako, kad sausio 14 d. organizuojamame valdančiosios koalicijos išplėstiniame posėdyje paaiškės ne tik atmosferą tarp Prezidentūros ir Vyriausybės kaitinantis susisiekimo ministro Jaroslavo Narkevičiaus likimas, tačiau bus pasiūlytas ir kandidatas užimti šiuo metu laisvą Ekonomikos ir inovacijų ministerijos vadovo kėdę.

„Aš esu priėmęs sprendimą dėl Ekonomikos ir inovacijų ministerijos, jį pristatysiu koalicinei tarybai. Matyt, po to ji bus ir viešai paskelbta“, – Eltai duotame interviu penktadienį sakė premjeras.

Vyriausybės vadovas leidžia suprasti, kad jo pasirinkta kandidatūra į anksčiau eurokomisarui Virginijui Sinkevičiui priklausiusį postą nėra ekspremjeras Algirdas Butkevičius. Būtent pastarasis viešojoje erdvėje laikytas vienu iš pretendentų į šias pozicijas.

S. Skvernelis teigia girdėjęs A. Butkevičiaus reikštas užuominas dėl vadovavimo šiai ministerijai, tačiau, akcentuoja premjeras, pokalbio apie tai su šiuo politiku neturėjęs.

Bet kol kas niekam iš personalijų jokių pasiūlymų nėra pateikta.

„Su pačiu ponu Butkevičiumi pokalbio nebuvo. Žinau, kokie signalai per viešąją erdvę yra, – jeigu siūlytų, aš kalbėčiau, svarstyčiau... Bet kol kas niekam iš personalijų jokių pasiūlymų nėra pateikta“, – sakė S. Skvernelis, pabrėždamas, kad mažai vilčių, jog jo pasirinkta kandidatūra yra A. Butkevičius.

Premjero teigimu, į laisvą ministerijoje kėdę bus siūlomas žmogus, puikiai išmanantis kuruojamą sritį ir pačią ministeriją.

Galiausiai S. Skvernelis neatmetė galimybės, kad koalicijos išplėstiniame posėdyje siūlys valdantiesiems įvertinti ir galimybę dar šiemet sujungti Energetikos bei Ekonomikos ir inovacijų ministerijas.

„Šioje kadencijoje (ministerijų sujungimas. – ELTA) gali būti realizuotas“, – akcentavo S. Skvernelis.

Buvusiam ministrui V. Sinkevičiui tapus eurokomisaru, Ekonomikos ir inovacijų ministerijai laikinai vadovauja energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jie

jie  portretas
buvo ir yra valdzioje,bet,jokios naudos Tautai ir taip 30 metu.

S

S portretas
Ira protingesniu zmoniu uz sita melagi.

Švarkelis

Švarkelis portretas
Manau gerai butu i ekonomikos ministrus koks narkeviciaus brolis ar pusbrolis. Nors yra dar daug exmilicinyku tai kandidatas tikrai bus geresnis nei kazkoks Butkevicius
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių