Rusija sureagavo į draudimą G. Lepsui atvykti į Lietuvą: tai – absurdiška

Lietuvos sprendimas uždrausti garsiam rusų atlikėjui Grigorijui Lepsui atvykti į šalį esą yra absurdiškas, o toks žingsnis neva yra skatinamas tų, kuriems dvišaliai Lietuvos ir Rusijos santykiai atrodo ir nenaudingi, ir nereikalingi, mano Rusijos atstovai.

Rusijos ambasados Lietuvoje interneto svetainėje paskelbtame komentare teigiama, kad G. Lepso įtraukimas į „juodąjį sąrašą“ yra absurdiškas, o šio sprendimo iniciatoriai neva „dar ne kartą prisimins G. Lepsą“.

„Mes jau komentavome šį absurdišką sprendimą, bet mūsų, deja, neišgirdo. Nenustebtume, jei eilinio draudimo iniciatoriai dar ne kartą prisimins G. Lepsą“, - sakoma ambasados komentare.

Šeštadienį G. Lepso įtraukimą į „juodąjį sąrašą“ pakomentavo ir Rusijos užsienio reikalų ministerijos (URM) atstovė Marija Zacharova. Radijo „Echo Moskvy“ eteryje ji sakė esanti nustebinta „principingumu šalies, kuri suteikė prieglobstį ekstremistams“.

Esu nustebinta principingumu šalies, kuri suteikė prieglobstį ekstremistams.

„Esu nustebinta principingumu šalies, kuri suteikė prieglobstį ekstremistams. Draudimas atvykti į Lietuvą Grigorijui Lepsui - eilinis šalies valdžios žingsnis, kuris buvo skatintas tų, kuriems dvišalių santykių tarp Rusijos ir Lietuvos vystymasis atrodo ir nenaudingas, ir nereikalingas“, - pareiškė M. Zacharova.

Praeitą savaitę paaiškėjo, kad garsus rusų atlikėjas G. Lepsas į Lietuvą atvykti nebegalės - nuo antradienio Vidaus reikalų ministerija įtraukė jį į „juodąjį sąrašą“ pagal Užsienio reikalų ministerijos kreipimąsi.

Dar visai neseniai Lietuvoje viešėjęs atlikėjas, teigiama, turi ryšių su nusikalstamu pasauliu.

Pagal 2017 metais Seimo priimtą Magnickio įstatymą, į šalį draudžiama atvykti užsieniečiams, susijusiems su stambaus masto korupcija, pinigų plovimu ar žmogaus teisių pažeidimais. Lietuva buvo ketvirtoji valstybė, priėmusi šį sprendimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Tą patį rusai padarys mūsų dainorėliams ir šokėjėliams, nekalbant apie visokius visuomenės veikėjus. Va jau Sibiro ekspedicijų nebeįsileidžia. Toliau bus dar gražiau.

Jonas

Jonas portretas
Niekam čia nereikia kremloaus bybčiulpių, banditų, jų draugelių, debilavotų dainorėlių, išsiilgusių sovietinių laikų ir kitų padugnių. Iš viso reikėtų ir visą kacapyno ambasadą išpirdolinti lauk iš Lietuvos. Kažkoks putinoidinių mandavoškių lizdas.

Anonimas

Anonimas portretas
O visai teisingai.uzblokuoti ta zviegenti zyduka
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių