Rinkimuose balsavęs G. Nausėda: rinkausi ambicijas

Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad iš naujojo Seimo tikisi geresnio dialogo tarp skirtingų politinių jėgų ir su kitomis valdžios institucijomis.

Šalies vadovo teigimu, Europos Sąjungos finansinė parama gali duoti teigiamą postūmį šalies raidai, jei bus aiški strategija, kur nukreipti lėšas.

„Tikiuosi geresnio susikalbėjimo tarpusavyje ir susikalbėjimo su kitomis valdžios institucijomis, to labai linkėčiau, nes tikiu, kad artimiausi penkeri–septyneri metai gali būti Lietuvai tiesiog puikūs“, – sekmadienį atidavęs savo balsą apylinkėje Naujojoje Vilnioje žurnalistams sakė prezidentas.

Pasirinkau ambicijas tam, kad mažiau stumdytumėmės tarpusavyje, mažiau užsipultumėm vienas kitą asmeniškai, daugiau galvotume apie valstybę.

„Tam yra visos prielaidos, tam yra ir mūsų puikus bendradarbiavimas ir narystės Europos Sąjungoje privalumai, daugiametė finansinė perspektyva, gaivinimo fondas, Lietuva gauna tikrai didžiules lėšas, belieka turėti labai aiškią viziją, strategiją ir pasinaudoti tomis galimybėmis“, – pažymėjo G. Nausėda.

Į klausimą, ką pasirinkęs – permainas ar stabilumą, prezidentas teigė pasirinkęs „ambicijas tam, kad mažiau stumdytumėmės tarpusavyje, mažiau užsipultumėm vienas kitą asmeniškai, daugiau galvotume apie valstybę“.

G. Nausėda teigė, kad tikisi, jog sėkmingai pasirodys tos jėgos, kurios supranta gerovės valstybės viziją.

„Apie žalią, skaitmeninę, socialiai teisingą Lietuvą, tokia yra gerovės valstybės vizija ir, be abejo, man tikrai bus lengviau kalbėtis su politinėmis jėgomis, kurioms nereiks aiškint nuo nulio, kas yra gerovės valstybė“, – pabrėžė G. Nausėda.

Su pirmąja ponia Diana Nausėdiene atvykęs balsuoti prezidentas taip pat sakė, kad vietos A. Kojelavičiaus apylinkė dirba sklandžiai, „gerai pasirengusi“.

„Lengvai suradau, už ką norėjau balsuoti, pilietinė pareiga atlikta, džiaugiuosi ir kviečiu žmones dar kartą balsuoti, turime šventę, demokratijos tikrąja to žodžio prasme, pasinaudokime ja“, – žmones pareikšti savo valią Seimo rinkimuose ragino prezidentas.

Lietuvos piliečiai šiuo Seimo rinkimuose balsuoja šiek tiek aktyviau nei 2016-aisiais. Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, iki 11 val. sekmadienį balsavo 9,51 proc. rinkėjų, o bendras aktyvumas su išankstiniais balsais jau siekia 21,16 procento.

Per praėjusius Seimo rinkimus iki 11 val. buvo balsavę 9,07 proc. rinkėjų, tačiau buvo mažesnis aktyvumas balsuojant iš anksto – 6,65 proc., palyginti su dabartinių rinkimų 11,64 procento. Dėl koronaviruso pandemijos išankstinis balsavimas šiemet buvo pailgintas iki keturių dienų vietoje įprastinių dviejų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kauniete

kauniete portretas
Tu ne ambicingas o NESAŽININGAS lietuvos nelaimė

Rasa

Rasa portretas
TAUTAI NEREIKALINGA TAVO AMBICIJA VARYK ATSIPRAŠYTI ger LUKAŠENKOS BE AMBICIJOS PRIŠIKAI BALTARUSAM APJUOKEI LIETUVA SU TA KACHANOVKA AFERISTE INTRIGANTE BIJOJAI PRIIMTI GARBINGA LIETUVOS TEISĖJA VENSKIENE O SU ŠLIUNDRA SUSITIKAI LABAI ESI GARBINGAS AMBICINKAS TIK KOLKAS APART NUOSTOLIU IR GEDOS DAUGIAU NIEKO GERO LIETUVAI NEPADAREI LUKAŠENKA DAUG DAUGIAU DARĖ LIETUVAI NET BE JOKIO GĖDOS JAUSMO IŠVIJAI 400 DARBUOTOJU IŠ DRUSKININKU SANATORIJOS KUR LUKOŠENKA ŠELPĖ LIETUVOS INVALIDUS VAIKUS UŽ DYKA IR ŽMONĖS TURĖJO DARBA NU GRYBE -2 ESI DABAR AIŠKUS MUSULMONAI PER SIENA O TU GULI NIDOJE PALIKES SAVO PASKIRTAM KUR SAKEI KAD NETURI PRIEKAIŠTU NES LABAI TAU TIKO LANSBERGINĖ POLITIKA KERŠYTI LIETUVAIPATS TAI PALAIKEI KGBista gal esi pakabintas gal uždarinėjant lietuvos banka buvai kubilo piš grybes banko ekspertas parinktas šunybei už stiklo pili draustinije

onute TO ALELIUJA

onute  TO  ALELIUJA portretas
NU BRANGUSIS AUKŠTU MOKSLU BAIGĖJAS JAU ŠIANDIE 2021 METAI RAŠEI KAD VALSTIEČIAI LENKAI TAUTA TIK PO 6 KLASES BAIGE GAVO TIK UŽPAKALIO SKYLE TU KAIP TAS MIKALDA ŽINOJAi ir tikraI TAUTA TAME TARPE IR TU GAVOM ŠIKNASKILIUS I VALDŽIA
VISI KOMENTARAI 28

Galerijos

Daugiau straipsnių