Rinkimai į Seimą: Lietuvoje draudžiama rinkimų agitacija

  • Teksto dydis:

Lietuvoje šeštadienio naktį pradėjo galioti rinkimų agitacijos draudimas, nes sekmadienį bus renkami Seimo nariai į tris laisvas vietas parlamente.

Pagal įstatymą, jokia agitacija negalima nuo šeštadienio 1 val. iki sekmadienio 20 val., kai uždaromos balsavimo apylinkės.

Tuo metu leidžiama tik išorinė politinė reklama, iškabinta iki prasidedant šiam rinkimų agitacijos draudimui.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) teigimu, rinkimų agitacijos draudimo laikotarpiu jokių vaizdo ir garso rinkimų agitacijos priemonių, išskyrus tas, kurias išleido VRK, negali būti balsavimo patalpoje ir 50 metrų atstumu aplink pastatą, kuriame yra balsavimo patalpa.

Rinkimų agitacija nelaikoma informacija apie vykstančius rinkimus, jų svarbą valstybės gyvenimui, atvykusių balsuoti rinkėjų skaičių, dokumentus, kuriuos būtina turėti balsuojant, kvietimas atvykti balsuoti ar kita informacija, kuria neraginama nedalyvauti rinkimuose, balsuoti už arba prieš kandidatą ar kandidatų sąrašą.

Rinkimų agitacijos draudimo pažeidimas užtraukia baudą asmenims nuo 140 iki 300 eurų ir rinkimų komisijų nariams, kitiems atsakingiems asmenims, taip pat rinkimų ar referendumo stebėtojams – nuo 300 iki 1150 eurų.

Šis administracinis nusižengimas, padarytas visuomenės informavimo priemonėse, užtraukia baudą viešosios informacijos rengėjų, skleidėjų vadovams arba kitiems už viešosios informacijos skleidimą ar visuomenės informavimo priemonių turinį atsakingiems asmenims nuo 2700 iki 6000 eurų.

Sekmadienį Žirmūnų, Gargždų ir Žiemgalos rinkimų apygardose vyks antrasis rinkimų turas į tris laisvas vietas Seime, nes čia anksčiau išrinkti politikai mandatų atsisakė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
kodel draudziama ogi kad nenubalsuotu uz kitus juk vistiek bus statytinis marionete kaip ir visur tame globaliame sudpolitjogurte nuo kurio norisi vemt.......

...

... portretas
Bet priešlaikinio balsavimo metu ta agitacija buvo leidžiama, o tai REIŠKIA kad tie balsai NĖRA lygiaverčiai dabartiniams, priešlaikinio balsavimo metu gautus balsus reikia ANULIUOT! Nes kitaip niekiniais reiks skelbti visus 'rinkimus'.

Blinda

Blinda portretas
Koks kvailys eis balsuoti? Kokia is situ ... nauda?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių