Ragina nevykti į Baltarusiją: A. Lukašenka kare taip pat bando būti žaidėju

Minskui pratęsus bevizį režimą, Seimo vicepirmininkas, Laisvės partijos narys Vytautas Mitalas ragina išvengti vizitų į Baltarusiją. Mat, V. Mitalo teigimu, Rusijos prezidento Vladimiro Putino sąjungininkas Aliaksandras Lukašenka taip pat įvairiais būdais mėgina tapti Ukrainoje vykstančio karo žaidėju.

„Aliaksandras Lukašenka sumano kažkokių dalykų, irgi bando parodyti save žaidėju šitame konflikte. Manau, kad jis nėra žaidėjas ir manau, kad visi šitie veiksmai gal didelės reikšmės kažkam nedaro, bet mums geriausia išlikti itin budriems, nes šiuo atveju Baltarusijos režimas taip pat yra susitepęs krauju, kaip ir Rusijos režimas visame, ne tik Ukrainoje, karo kontekste, bet prisiminkime pagautų, kankintų ir žudomų Baltarusijos opozicijos narių fone“, – trečiadienį Žinių radijui teigė V. Mitalas.

Seimo vicepirmininko teigimu, Baltarusija jau anksčiau talkino Rusijos kariams, todėl, anot jo, A. Lukašenka vėl mėgina susigrąžinti savo vaidmenį.

Lukašenka vėl bando susigrąžinti savo žodį, vaidmenį visame šitame karo kontekste.

„Lukašenka vėl bando susigrąžinti savo žodį, vaidmenį visame šitame karo kontekste. Baltarusija yra aktyviai dalyvaujanti Ukrainoje, tai reiškia, kad jie duoda naudoti savo teritoriją, karinę infrastruktūrą Rusijos kariams ar bent jau davė naudotis tada, kai šiaurinis Ukrainos flangas labai kentėjo“, – pridūrė jis.

ELTA primena, kad Baltarusijos užsienio reikalų ministerija sekmadienį pranešė, jog Lietuvos ir Latvijos piliečiams bevizis režimas pratęsiamas iki 2022 metų pabaigos.

VSD įspėjo, kad Baltarusijos režimas gali į šalį atvykstančius žmones išnaudoti propagandiniams tikslams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių