Radviliškio rajonui vadovaus Lietuvos žaliųjų partijos atstovas V. Simelis

Radviliškio rajono meru sekmadienį išrinktas Lietuvos žaliųjų partijos atstovas, savivaldybės Paveldosaugos ir turizmo poskyrio vedėjas Vytautas Simelis.

Antrajame ture už V. Simelį balsavo 59,24 proc. rinkėjų, o jo konkurentė, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos atstovė, savivaldybės administracijos direktorė Jolanta Margaitienė surinko 39,66 balsų.

Rinkėjų aktyvumas Radviliškio rajono mero rinkimų antrajame ture siekė 32 procentus. Sekmadienį rinkimų apylinkėse savo balsą atidavė 21,7 proc. rinkėjų, o dar 10,31 proc. rinkėjų balsavo iš anksto.

Rinkėjų aktyvumas pirmajame ture buvo šiek tiek didesnis: rinkimų dieną balsavo 24,73 proc. rinkėjų, o su 10,53 proc. išankstinių balsų bendras aktyvumas siekė 35,27 procentų.

Taip pat pirmajame ture pirmavo J. Margaitienė, surinkusi 30,66 proc. balsų, o V. Simelis buvo antras su 22,3 proc. rinkėjų balsų. Pirmajame ture prieš dvi savaites dėl mero posto iš viso varžėsi septyni kandidatai.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) vadovė Laura Matjošaitytė pažymėjo, kad per šiuos rinkimus nebuvo gauta nei vieno pranešimo apie rinkimų įstatymo pažeidimus.

„Rinkimai vyko sklandžiai, rinkėjai keliavo į rinkimų apylinkes, kažkokių nesklandumų, nesusipratimų tikrai nebuvo fiksuota, pranešimų apie galimus rinkimų įstatymų pažeidimus taip pat nesame fiksavę ir tos informacijos iki šios minutės nėra. Tai labai džiugu ir visuotiniuose rinkimuose tas tendencijas reikėtų išlaikyti“, – per spaudos konferenciją sekmadienio vakarą sakė L. Matjošaitytė.

VRK vadovė teigė, kad galutinius rinkimų rezultatus planuojama patvirtinti ketvirtadienį.

Laisva Radviliškio rajono mero vieta liko, kai meras konservatorius Antanas Čepononis pernai spalį buvo išrinktas Seimo nariu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai

Tai portretas
Gyvenimas parodys ar doras

JONAS

JONAS portretas
Labai doras sažiningas ger V SIMELIS Tai bus žmoniu meras Pagarba radviliškiečiams

onute

onute portretas
ponia Margaitienė liberalu ir laisvuju partijos konservoliberalė kovojanti už stambulo konvensija Radviliškiečiam nepageidaujama
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių