R. Žemaitaitis kol kas nesitrauks iš Seimo vicepirmininko pareigų

Partijos „Tvarka ir teisingumas“ lyderis Remigijus Žemaitaitis kol kas neketina trauktis iš Seimo vicepirmininko pareigų, jis lauks partijos sprendimo.

„Aš esu deleguotas partijos, jeigu partija nuspręs, kad man reikia trauktis, deleguoti kitą narį, taip ir reikės padaryti“, – antradienį Seime žurnalistams sakė politikas.

„Yra koalicinė sutartis su „Tvarka ir teisingumu“. Rytoj (trečiadienį – BNS) kaip tik turime valdybos posėdį, su Seimo nariais, kurie yra „Tvarkos ir teisingumo“ atstovai, apsitarsime, ką daryti“, – pridūrė jis.

Valdantieji antradienį paragino R. Žemaitaitį atsistatydinti iš Seimo pirmininko pavaduotojo pareigų.

„Aš kreipsiuos šiandien į R. Žemaitaitį, kad jis turėtų pasitraukti, arba atitinkamai Seimas turės balsuoti. Tai šnekėta koalicinėj taryboj, yra toks reikalavimas vienos iš partnerių, buvusios „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos atstovų“, – antradienį Seime žurnalistams sakė „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis.

R. Žemaitaitis Seimo vicepirmininku išrinktas praėjusių metų rugsėjį, kai „tvarkiečių“ frakcija pasitraukė iš opozicijos ir pasirašė bendradarbiavimo sutartį su valdančiaisiais. Šių metų liepą partija „Tvarka ir teisingumas“ tapo valdančiosios koalicijos nare.

Tačiau rugsėjo pradžioje nebeliko jos frakcijos Seime, nes didžioji dalis parlamento „tvarkiečių“ sukūrė naują frakciją „Lietuvos gerovei“.

R. Žemaitaitis liko vienas, šiuo metu jis nepriklauso jokiai valdančiajai frakcijai, tapo Mišrios Seimo narių grupės nariu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių