R. Sinkevičius apie V. Sutkų: nepastebėjau, kad būtų peržengtos ribos

Seimo Ekonomikos komiteto pirmininkas Rimantas Sinkevičius teigė nepastebėjęs spaudimo iš antradienį sulaikytų Lietuvos bankų asociacijos (LBA) prezidento Manto Zalatoriaus bei Lietuvos verslo konfederacijos (LVK) prezidento Valdo Sutkaus.

„Aš pažeidimų nežinau, jei būčiau juos matęs, būčiau pats pirmas pranešęs prokuratūrai“, – sakė parlamentaras.

„Nepastebėjau tokio dalyko, kad būtų peržengtos ribos. Gal buvo vienas kitas susikirtimas svarstant susisiekimo klausimus, su ministru buvusiu, pamenu, buvo susikirtimas viešas toks komiteto posėdyje, bet tik tiek. Spaudimas nebuvo taikomas, buvo argumentuojami pasiūlymai arba norai“, – tęsė R. Sinkevičius.

Komiteto pirmininkas vylėsi, kad galbūt ši situacija privers verslą vienytis į bendras asociacijas.

„Dabar yra Roberto Dargio Pramonininkų konfederacija, V. Sutkaus konfederacija, Danuko Arlausko Darbdavių konfederacija, Pramonės, prekybos ir amatų rūmai... Asocijuotos struktūros yra išskaidytos ir, manau, tai verslui nėra gerai. Verslas galėtų turėti vieną rimtą asocijuotą struktūrą, kur galėtų po skėčiu sutilpti mažesnės pagal savo profilį verslo struktūros“, – sakė R. Sinkevičius.

Jis teigė, kad Ekonomikos komitete nebuvo bendraujama su M. Zalatoriumi.

„Su M. Zalatoriumi nebūdavo jokio bendravimo, su V. Sutkumi – jis lankydavosi posėdžiuose, rašydavo raštus, kurie išplatinami visiems komiteto nariams, čia jokia paslaptis“, – teigė Seimo narys.

„Jis atstovauja verslo interesams, tai yra suprantama“, – pridūrė jis.

Kiek anksčiau antradienį Generalinė prokuratūra pranešė, kad asociacijų vadovai buvo suimti, gavus duomenų apie galimai vykdomas neteisėtas veikas: stambaus masto kyšininkavimą, papirkimą, prekybą poveikiu, turto iššvaistymą ir dokumentų klastojimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Palikimas

Palikimas portretas
Varnas varnui akies nekerta.

ALGIS

ALGIS portretas
JEIGU NEMATO ,TAI VELNIŲ JIS TEN SĖDI , ARBA... .

A ne

A ne portretas
Dar vienas aniuolas
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių