R. Karbauskis: opozicijai dėl V. Pranckiečio darosi gėda

„Valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis sako, kad opozicijai darosi nepatogu ir gėda dėl Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio.

Politiko teigimu, buvęs jo vedamos partijos kolega nesuvokia savo kaip Seimo vadovo atsakomybės. Nepaisant to, akcentuoja R. Karbauskis, „valstiečiai“ patys iniciatyvos pakeisti Seimo pirmininką nerodys: lauks Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) išvadų arba opozicijos iniciatyvos.

„Mes aiškiai esame pasakę, kad Seimo pirmininkas atstovauja opoziciją – tai yra akivaizdu. Visi jo veiksmai, visa jo retorika yra opozicinė. Šioje situacijoje mums nebėra prasmės inicijuoti nepasitikėjimo Seimo pirmininku – visos jo problemos gula ant opozicijos pečių“, - Eltai aiškino R. Karbauskis.

Mes girdime kaip Seime opozicija šneka, kad yra nusivylusi, nepatenkinta. Bet mes juk apie tai sakėme, tik jie mūsų tuo momentu negirdėjo.

„Valstietis“ teigia, kad klausydamasis Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto posėdžių bei to, kas yra kalbama tarp tyrimą atliekančių opozicijai bei pozicijai priklausančių parlamentarų, susidaro vaizdą, kad V. Pranckiečiui ateina vien nemalonios žinios.

„Opozicija tą jaučia ir pati pradeda šnekėti, kad (V. Pranckiečio – ELTA) pakeitimą reikia daryti. Tačiau mes patys tikrai neinicijuosime atšaukimo“, –pabrėžė jis.

Jo teigimu, girdėdama V. Pranckiečio pasiaiškinimus dėl NSGK iškeltų klausimų, opozicija pradeda jausti gėdą.

„Opozicijai jau darosi nepatogu ir gėda todėl jie ir tą klausimą (dėl pasitikėjimo V. Pranckiečiu – ELTA) ima kelti. Mes girdime kaip Seime opozicija šneka, kad yra nusivylusi, nepatenkinta. Bet mes juk apie tai sakėme, tik jie mūsų tuo momentu negirdėjo“, – aiškino politikas.

Opozicijos nuomonė dėl V. Pranckiečio pasikeitė

Buvusi Seimo pirmininkė konservatorė Irena Degutienė sekmadienį LRT televizijos laidai „Savaitė“ teigė, kad jos atstovaujamos frakcijos požiūris į V. Pranckietį pasikeitė. Politikės teigimu, Seimo konservatoriai, priešingai nei 2019 m. spalį, dalyvautų V. Pranckiečio atstatydinimo iš užimamų pareigų procese.

„Manau, kad dabar situacija frakcijoje būtų visiškai kitokia. Tiek, kiek aš girdžiu iš frakcijos žmonių pasisakymų – ir oficialių, ir neoficialių – tikrai šiuo atveju situacija yra visiškai kitokia. Galų gale ir tie liudijimai, ir paties Seimo pirmininko, ir kitų, ir tai, ką mes jau dabar patys galime nueiti paskaityti, matyti, tai tikrai situacija frakcijoje būtų kitokia“, – teigė LRT laidoje Seimo narė.

Savo ruožtu R. Karbauskis neabejoja, kad jei NSGK pripažins V. Pranckietį neatlikus prideramai savo pareigų – niekam rodyti iniciatyvos dėl Seimo vadovo pakeitimo nebereikės.

„Reikia sulaukti NSGK išvados... Jeigu ji jo atžvilgiu bus neigiama, jei ten bus parašyta, kad Seimo pirmininkas turi atsakyti už savo veiksmus ir kad yra padaryta žala valstybės saugumui tai tokiu atveju nebereikės niekam iš nieko prašyti“, – pabrėžė R. Karbauskis.

Prieš kelias savaites vykusiame NSGK komiteto posėdyje V. Pranckietis buvo klausiamas, kodėl neinicijavo parlamentinio tyrimo, gavęs Valstybės saugumo departamento (VSD) surinktą informaciją apie abejotinus parlamentarės Irinos Rozovos ryšius. Seimo vadovas atsakydamas tvirtino, kad tuomet manęs, jog tokį tyrimą galėjo inicijuoti pats NSGK. Savo ruožtu NSGK nariams tokie V. Pranckiečio argumentai nepasirodė esantys įtikinami.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Manau

Manau portretas
Kada tas Karbauskis liausis juodinti visus.Tikrai gėda prieš visą taitą ir pasaulį.Tikrai sakoma kiaulės akis turintis žmogus,kaip kiaulė kriuksi ir kriuksi.

valio

valio portretas
Štai ir prabilo naujasis opozicijos vadas.

kauniete TO KOKI

kauniete  TO KOKI portretas
KA ČIA DURNELI PRIRAŠEI NE ERELIS O DEGUTIENĖ SU KONSERVAIS REIKALAUJA NUŠALINTI OTU koki GERIAU NERAŠINĖK NEI PROTO NEI RAŠTO PAS DURNELI
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių