R. Karbauskis: I. Šimonytės kandidatų į ministrus sąrašas stebina savo silpnumu

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų partijos pirmininkas (LVŽS) Ramūnas Karbauskis teigia, kad „valstiečiai“ nepalaikys Ingridos Šimonytės kandidatūros į premjeres dėl to, kad politikės pasiūlytas kandidatų į ministrus sąrašas, pasak jo, stebina savo silpnumu.

Todėl „valstiečių“ lyderis viliasi, kad prezidentas I. Šimonytės pasiūlytą ministrų sąrašą vertins reikliai ir atsižvelgs į kandidatų patirties trūkumą.

„Vyriausybės narių pasiūlytas sąrašas tiesiog mus stebina savo silpnumu ir atitinkamai rodo tikriausiai netgi nepagarbą prezidentui“, – Seime žurnalistams antradienį teigė R. Karbauskis.

Vyriausybės narių pasiūlytas sąrašas tiesiog mus stebina savo silpnumu ir atitinkamai rodo tikriausiai netgi nepagarbą prezidentui.

„Valstiečių“ lyderis taip pat primena situaciją, kai prezidentui dėl patirties trūkumo neįtiko į ekonomikos ir inovacijų ministrus „valstiečių“ pasiūlyta Luko Savicko kandidatūra. Todėl politikas viliasi, kad tokius pačius aukštus standartus šalies vadovas taikys ir I. Šimonytės pasiūlytiems kandidatams į ministrus.

„Dabar tame (kandidatų į ministrus – ELTA) sąraše, kuris pateiktas, tai ten pusė sąrašo yra, kurie pagal tą pačią logiką galėtų netikti. Bet pamatysime kaip bus, prezidentas savo žodžio dar nepasakė, mes tikimės, kad jis taip pat bus toks pats reiklus ir šiam sąrašui“, – vylėsi R. Karbauskis.

I. Šimonytė: reikėtų pažiūrėti ir į veidrodį

I. Šimonytė atsakė į kritiką, tenkančią tiek jos siūlomai Ministrų Kabineto sudėčiai, tiek būsimos Vyriausybės darbo vizijai. I. Šimonytės teigimu, kritikuojantys prieš savaitę atskleistą pretendentų užimti postus Vyriausybėje sąrašą, turėtų pirmiausiai pasižiūrėti į save, o tie, kurie kaltina būsimą Vyriausybę ambicijos stoka – turėtų prisiminti legendinės Didžiosios Britanijos premjerės Margaret Thatcher suformuotus imperatyvus.

Mūsų visų ambicijos yra už svetimus pinigus. Mes neįgyvendiname ambicijų už savus. Kaip sakė ponia Margaret Thatcher, Vyriausybė nieko savo neturi – tik mokesčių mokėtojų pinigus

„Buvo priekaištų dėl komandos. Aš suprantu, kad kai išskiri žmones po vieną turbūt kiekvienam galima turėti daug priekaištų, įskaitant ir mane pačią. Tai, matyt, yra normalu. Tačiau aš į komandą žiūriu kaip į visumą. Aš matau žmonių savybes, kurios man atrodo yra tinkamos tam, kad būtų padaryti tie darbai, kurie man atrodo esantys prioritetu. Todėl tą komandą ir siūlau.

Be jokios abejonės, kiekvieno valia yra tuos priekaištus reikšti, bet prieš reiškiant priekaištus turbūt reikėtų pažvelgti ir į veidrodį“, – Seimo tribūnoje teigė I. Šimonytė, kartu sureaguodama ir į oponentų pastabas dėl esą ambicijos stokos.  

„Išgirdau kaltinimų sausumu, ambicijos neturėjimu. Tai seniai naudojamas motyvas apie buhalteriją, apie skaičius, apie dar kažką. Bet aš tik vieną dalyką noriu pastebėti: mūsų visų ambicijos yra už svetimus pinigus. Mes neįgyvendiname ambicijų už savus. Kaip sakė ponia Margaret Thatcher, Vyriausybė nieko savo neturi – tik mokesčių mokėtojų pinigus“, – teigė ji.

„Todėl kai mes ambicijas įgyvendiname už mokesčių mokėtojų pinigus, mes turime tas ambicijas atitinkamai ir vertinti“, – pridūrė I. Šimonytė.

Seimas antradienį turėtų apsispręsti, ar premjerės pozicijoje nori matyti buvusią finansų ministrę I. Šimonytę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O stipruolis pabėgo.

O stipruolis pabėgo. portretas
O stipruolis pabėgo. Per sunku jam buvo kautis už valstybės gerovę. Tai pamirksėjo mėlynom akutėm ir pasiraitojo kelnes. "Geriau laukus patręšiu, kol neužšalo" - tarė jis.

Liudvika

Liudvika  portretas
Sakyčiau,kad Karbauskio buvusieji parinkti ministrai akyplėšos,kitaip ir nepabadinsi,koks jis toks ir jo komanda buvo.Žmonėms reikia žmogiškumo ir supratymo,o ne akyplėšiškumo ir melavimo.Eikit kur kojos neša,nedrumskit mūms ramybės.Aš tikiu,kad tikrai bus geriau,o ypač mūms senoliams,nes Veryga nualino visus,ne tik pacientus,bet ir pačias medicinos personalus.

TAIGI

TAIGI portretas
Bakalauras reikalingesnis uz magistrus? Apmaudu.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių