R. Juknevičienė tapo Europos atminties ir sąžinės platformos Globėjų tarybos nare

Europos Parlamento (EP) narė Rasa Juknevičienė praėjusį penktadienį tapo Europos atminties ir sąžinės platformos globėjų tarybos, kurią sudaro penki asmenys, nare. Ji buvo išrinkta metiniame jubiliejiniame organizacijos narių susirinkime Prahoje.

Kreipdamasi į susirinkusius EP narė pažymėjo, kad šios organizacijos veikla yra ypač reikšminga istorinės atminties išsaugojimo kontekste, taip pat yra svarbi Europos Parlamente veikiančios europarlamentarų grupės „Europos atminčiai“ partnerė.

„Noriu padėkoti jos atstovams už veiklą sujungiant Rytų ir Vakarų istorinę atmintį Europoje. Augant istorinės dezinformacijos lavinai, dabar kaip niekad svarbu prisiminti savo istoriją ir saugoti istorinę tiesą“, - teigė R. Juknevičienė.

Europos atminties ir sąžinės platforma jungia vyriausybines ES Šalių narių institucijas ir nevyriausybines organizacijas, dirbančias totalitarinių režimų tyrimo, dokumentavimo, švietimo ir visuomenės supratimo stiprinimo srityse.

Europos atminties ir sąžinės platforma yra nevyriausybinė tarptautinė organizacija, kuri buvo įsteigta 2011 m. spalio 14 d. Prahoje. Steigėjai yra 20 institucijų, užsiimančių totalitarizmo istorijos tyrimais, iš 12-kos Europos Sąjungos valstybių. Šiuo metu ji vienija 62 viešąsias ir privačias institucijas ir organizacijas iš valstybių.

Lietuvoje šiai organizacijai priklauso Lietuvos genocido ir rezistencijos tyrimų centras ir Tarptautinių nacių ir sovietų okupacinių režimų nusikaltimų įvertinimo centras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

onute

onute portretas
KAIP TEN TOS SAŽYNĖS NARĖS JUKNIAVIČIENĖS BROLIALIUI SEKASI PAS RUSU OLIGARKUS

kauniete

kauniete portretas
Kiba tas europoje briuselynas visai su proteliu susipyko Šitaip apiplėšta lietuva senoliai vaikučiai ir tokie kaip juknevičiene su savo šaika atminties ir sažinės narei TAI DIDŽIAUSIAS PASITYČIOJIMAS IŠ TAUTOS EUROPA PASIDOMEK KA TIE JUSU NARIAI PRIDARĖ LIETUVAI Kažin ar ten pas jus briuselije yra nors vienas su sažine kiek pas jus prifrarširuota komunistu KGBistu

manau

manau portretas
Sąžinė ir komsomolo sekretorė nesuderinami.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių