R. Baškienė: iš frakcijų laukiama kandidatų į svarbias pareigas

Kitą savaitę iš Seimo frakcijų bus laukiama pasiūlymų dėl kandidato į Konstitucinio Teismo (KT) teisėjus, taip pat laukiama kandidatūrų į lygių galimybių kontrolieriaus ir vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus pareigas, sako Seimo pirmininko pirmoji pavaduotoja Rima Baškienė.

„Frakcijoms duota tokia užduotis, nes šios kadencijos Seimas turėtų ir privalėtų padaryti darbus, dėl kurių yra atsakingas. Lygių galimybių kontrolieriaus ir vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus kadencijos baigiasi birželio viduryje. Taip pat neišspręstas klausimas dėl KT teisėjų, kadangi kandidatus turi teikti ir kitos institucijos, tai būtų gerai, kad galbūt teiktų visus tris kartu. Bet Seimas savo siūlymą turėtų teikti, būtų atsakinga ir pareiginga tuos sprendimus priimti“, – antradienį po Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio susitikimo su frakcijų seniūnais Eltai sakė Seimo pirmininko pirmoji pavaduotoja R. Baškienė.

Pasak jos, šiame susitikime konkrečiai jokios pavardės ir personalijos nebuvo paminėtos.

Balandžio 21 d. Seimas nepaskyrė naujų trijų Konstitucinio Teismo teisėjų.

Seimo pirmininkas siūlė Ingridos Danėlienės kandidatūrą į KT teisėjos pareigas. Prezidentas Gitanas Nausėda siūlė Algio Norkūno bei Giedrės Lastauskienės kandidatūras.

Vaiko teisių apsaugos kontrolierės Editos Žiobienės ir lygių galimybių kontrolierės Agnetos Skardžiuvienės kadencijos baigsis dar šį mėnesį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Berete

Berete  portretas
eik pasižiurėt į landzbergiu milijonus čia nelojus

Vero

Vero portretas
Baškiene, esi juk viena iš tų šiek tiek protingesnių i lchoznikų tarpo. Sakyk, ar tau ne gėda buti vienoje partijoje su jarrabasu buti? Ir dirbtivienoje frakcijoje su tuo išpindėjusiu kolchozozniku milijonierium, sukčiu, melagiu, plėšiku, apgaviku, prostitutu it t.t. ir pan. Nors jūsų partijoj daug tokių, o likę tiesiog besmegeniai.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių