Prezidentūros neįtikino, kad 200 eurų pensininkams negalima išmokėti anksčiau

Prezidentūra teigia, kad jos neįtikina valdančiųjų argumentai, jog vienkartinės 200 eurų išmokos pensininkams ir kai kurioms kitoms socialinėms grupėms negalima išmokėti anksčiau nei rugpjūtį dėl techninių priežasčių.

„Natūralu, kad kyla klausimas dėl išmokėjiimo laiko. Šokas ekonomikoje vyksta šiuo metu, karantino laikotarpiu, ir būtent to pozityvo ir lėšų ekonomikai įpūsti labiausiai reikia šuo metu. Ši priemonė būtų žymiai efektyvesnė, jeigu ji būtų panaudota šiuo metu, o ne po kelių mėnesių“, – LRT radijui ketvirtadienį sakė prezidento Gitano Nausėos patarėjas Simonas Krėpšta.

„Tai yra techninis dalykas. Jeigu techninių problemų negali išspręsti dešimt žmonių, dešimt programuotojų, tai šimtas programuotojų tikrai gali“, – pridūrė patarėjas.

S. Krėpšta atkreipė dėmesį, kad susitelkus ir esant ryžtui šį klausimą galima išspręsti, nes ir viešuosius pirkimus, jei tokių prireiktų, ekstremalios situacijos metu galima vykdyti paprasčiau.

Jeigu techninių problemų negali išspręsti dešimt žmonių, dešimt programuotojų, tai šimtas programuotojų tikrai gali.

Parlamentarai dėl vienkartinių išmokų spręs vėliau ketvirtadienį. Jei Seimas priims įstatymą, vienkartinę išmoką gaus 910 tūkst. tūkst. gyventojų: senatvės pensininkai, netekto darbingumo, našlių, našlaičių, maitintojo netekimo, ištarnauto laiko, socialinės ir dar kelių šalpos pensijų, taip pat kompensacijų už ypatingas darbo sąlygas gavėjai.

Vyriausybė teigia, kad ši priemonė paskatins vartojimą ir sumažins skurdą. Seimo opozicija siūlo pinigus išmokėti per keturis mėnesius nuo birželio. Opozicijos politikai pasirinktą išmokėjimo terminą sieja su spalio mėnesio rinkimais.

Iš viso tokia išmokai numatyta 182 mln. eurų.  



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Nuo per anksti nuraškytų obuoliukų tik pilvą paleidžia, viską reikia daryt LAIKU, pagal galimybes.

Nuomonė.

Nuomonė. portretas
Ne visiem pensininkams tas rinkiminis kyšis svarbus.Tai papirkinėjimas tu kurie nedirbo ar slėpė mokesčius.Yra ir tokių kurie nusipelno tu dvieju šimtų.Bet nedaug.

Taip

Taip portretas
Pensinikams iš prezidentūros tik 5 eurai įtikinami.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių