Prezidentūra: yra visos galimybės įgyvendinti prezidento keltą tikslą dėl skiepijimo

Prezidento vyriausioji patarėja Asta Skaisgirytė teigia, kad, atsižvelgus į esamus skiepijimo ir vakcinų tiekimo tempus, Lietuva turi visas galimybes realizuoti prezidento Gitano Nausėdos keltą tikslą dar vasaros viduryje paskiepyti 70 procentų šalies gyventojų.

„Iki birželio pabaigos gausime dar 1,3 mln. vakcinų dozių. Tai iki birželio pabaigos – liepos mėnesio iš viso bus 3 mln. vakcinų. O 3 milijonai yra tiek, kiek reikia, norint paskiepyti 70 proc. suaugusių Lietuvos žmonių. (...) išlieka uždavinys, kad kuo greičiau gyventojai būtų vakcinuojami. Atrodo, kad tam tikras proveržis čia jau yra, ir yra visos galimybės įgyvendinti prezidento ir visų kitų ES vadovų išsikeltą tikslą – (paskiepyti – ELTA) 70 proc. suaugusių gyventojų“, – LRT radijui ketvirtadienį sakė A. Skaigirytė.

Valdantieji ir premjerė Ingrida Šimonytė ne kartą yra skeptiškai įvertinę prezidento Gitano Nausėdos keltas ambicijas, kad iki vidurvasario reikia paskiepyti 70 proc. Lietuvos gyventojų. Jų teigimu, skiepijimo apimtys daugiausiai priklausys nuo šalį pasiekiančių vakcinų, tad kalbėti apie terminus nėra prasmės.

Statistikos departamento skelbiamais duomenimis, bent viena skiepo doze nuo COVID-19 šiuo metu Lietuvoje paskiepyta daugiau nei 33 proc. gyventojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

AUDRONĖ

AUDRONĖ portretas
KAM TIE PLANAI KAIP SOCIALIZMO LAIKAIS, JEI NUO TAVĘS NIEKAS NEPRIKLAUSO? KIEK GAUSIM VAKCINŲ, TIEK PASKIEPYS, NIEKAS NESISKIEPYS NEI DAUGIAU NEI MAŽIAU, JUOKINGI PAREIŠKIMAI.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių