Prezidentūra turi tik vieną klausimą dėl A. Širinskienei įtarimų sukėlusių pusryčių JAE

Prezidento vyriausioji patarėja Asta Skaisgirytė sako turinti tik vienintelį klausimą dėl „valstietei“ Agnei Širinskienei įtarimų sukėlusių Lietuvos delegacijos Jungtiniuose Arabų Emyratuose pusryčių, kuriuos apmokėjo Ekonomikos ir inovacijų ministerijai pavaldi įstaiga VšĮ „Versli Lietuva“.

Pasak patarėjos, verslininkus pakvietus pietų ar pusryčių ir jų metu pristatyti galimybes investuoti šalyje, yra normali praktika. Klausimas lieka tik, akcentuoja A. Skaisgirytė, ar iš biudžeto apmokėti pusryčiai atsipirks.

„Yra toks žanras – dalykininkai pietūs arba dalykiniai pusryčiai, kai yra pakviečiami verslininkai ir tų pusryčių metu jiems yra pristatomos galimybės investicijoms, galimybės prekiauti, kurti darbo vietas ir panašiai. Kaip suprantu, panašaus žanro renginys vyko ir čia“ – LRT radijui sakė A. Skaisgirytė.

„Klausimas tik galbūt būtų, ar tie pinigai, kuriuos sumokėjo iš biudžeto finansuojama įstaiga „Versli Lietuva“, atsipirks, grįš Lietuvai investicijomis ar kažkokiu kitu pavidalu. Turbūt į šį klausimą šiandien neįmanoma atsakyti. Labai svarbu, kad ir „Versli Lietuva“, ir mūsų diplomatinės atstovybės užtikrintų šio susitikimo tąsą (...), kad iš tų pusryčių būtų nauda Lietuvai“, – pridūrė ji.

Klausimas tik galbūt būtų, ar tie pinigai, kuriuos sumokėjo iš biudžeto finansuojama įstaiga „Versli Lietuva“, atsipirks.

ELTA primena, kad antradienį LVŽS frakcijos atstovė A. Širinskienė savo asmeninėje socialinio feisbuko tinklo paskyroje apkaltino premjerę bei ekonomikos ir inovacijų ministrę už valstybės lėšas pusryčiavus Jungtiniuose Arabų Emyratuose (JAE). Tačiau nei premjerė I. Šimonytė, nei ministrė A. Armonaitė šiame renginyje nedalyvavo.

Valdantieji, reaguodami į politikės viešai skleistą tikrovės neatitinkančią informaciją, kreipėsi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją. Visgi trečiadienį posėdžiavusi Seimo Etikos ir procedūrų komisija apsisprendė nepradėti tyrimo dėl valdančiųjų inicijuoto kreipimosi.

Tačiau A. Širinskienė ir toliau neišsižada savo planų kreiptis į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją (VTEK) dėl Lietuvos delegacijos pusryčių Jungtiniuose Arabų Emyratuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Patarėja

Patarėja portretas
supyko , kad bananai Wilno pabrango ..

Jo

Jo portretas
Gandrai ishskrido-2 gandragalviai komentatoriai liko

Anonimas

Anonimas portretas
KAIP čia,J.Narkevičių ėste ėdė del suvalgyto kotleto,o čia jau neesminis dalykas kas ir kaip valdiškus pinigus pravalgo.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių