Prezidentūra sukritikavo Švietimo ir Sveikatos ministerijas

Prezidentūra žeria kritiką Švietimo, mokslo ir sporto ir Sveikatos apsaugos ministerijoms. Pasak prezidento Gitano Nausėdos vyriausiosios patarėjos švietimo, mokslo ir kultūros klausimais Sonatos Šulcės, Algirdo Monkevičiaus vadovaujama ministerija, kaip ir Sveikatos apsaugos ministerija, vėluoja pateikdama instrukcijas, kaip turės būti užtikrintas saugumas per vasarą vyksiančius brandos egzaminus. Jos teigimu, tai kelia nerimą tiek mokytojams, tiek moksleiviams ir jų tėvams. Todėl, akcentuoja patarėja, ministerijos nedelsiant privalo pateikti aiškias instrukcijas, reglamentuojančias, kaip egzaminų metu apsisaugoti nuo koronaviruso.

„Kalbant apie brandos egzaminų organizavimą, viena vertus, yra tikrai didžiulis iššūkis pati brandos egzaminų sesija. Todėl svarbiausias tikslas, kad brandos sesijos metu būtų užtikrintas vaikų ir egzaminų vykdytojų saugumas. Tiek moksleivių bendruomenė, tiek abiturientų tėvai, tiek mokytojai išreiškia vis didėjantį nerimą dėl organizavimo tvarkos, nes ši iki šiol neaiški. Švietimo, mokslo ir sporto ministerija privalo nedelsiant priimti sprendimus, kad prasidėtų sklandus, koordinuotas ir vienodas pasirengimas (užtikrinant saugumą brandos egzaminų metu – ELTA) visoje šalyje“, – LRT radijui teigė S. Šulcė.

Pasak patarėjos, švietimo bendruomenė šiuo klausimu yra vieningos nuomonės ir laukia, kol Sveikatos apsaugos bei Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos parengs instrukcijas, kaip egzamino metu bus užtikrintas saugumas.

„Mes vis dar nematome konkrečių instrukcijų“, – pabrėžė patarėja.

Kartu S. Šulcė LRT radijo laidoje perpasakojo Klaipėdos regiono mokyklų vadovų nuogąstavimus, esą jie besijaučią palikti likimo valiai, kai kalba pasisuka apie pasiruošimą užtikrinant sveikatos saugumą pandemijos plitimo laikotarpiu.  

„Prezidentūra rengė virtualią išvyką į Klaipėdos regioną. Kalbėjausi daugiau nei su 50 mokyklų vadovų iš Klaipėdos regionų ir jie visi išsakė vis didėjantį nerimą, kad tokiose svarbiose sprendimuose, kurie susiję su sveikatos klausimais, mokyklos yra paliktos vienos ruoštis savaip: galvoti apie organizavimo tvarką, apie finansinius resursus, kai iš švietimo ir sveikatos apsaugos ministerijų iki šiol nėra instrukcijų“, – teigė patarėja ir apibendrindama kartas nuo karto pasirodančią Prezidentūros kritiką skirtą švietimo ministrui A. Monkevičiui, akcentavo, kad tikimasi pastarojo lyderystės bei susitelkimo.

„Ne visiems ministerijos sprendimams pritariame, bet tikimės, kad ministras imsis lyderystės, susitelks ir šiuos klausimus ištvers“, – teigė S. Šulcė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taip

Taip portretas
Kitas prezidentas iš pogrindžio nurodinėja ką daryti

df

df portretas
Kaži kaip gali numatyti tvarką renginiui, kuris įvyks po dviejų mėnesių, kas kasdien situacija keičiasi? Ateis laikas ir pasakys. Prezidentas kažkoks neramuolis.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių