Prezidentūra: sprendimas Rytų partnerystės šalims skirti vakcinų – gražus gestas

Prezidento vyriausioji patarėja užsienio politikos klausimais Asta Skaisgirytė sako, kad Vyriausybės sprendimas dėl vakcinos dozių skyrimo Rytų partnerystės šalims yra gražus gestas, nors skiriami kiekiai ir simboliniai.

„Vyriausybė pagaliau po ilgo dvejojimo priėmė sprendimą padėti trims Rytų partnerystės šalims – Ukrainai, Moldovai ir Sakartvelui, dovanojant vakcinas. Labai gražus gestas, labai gerai, kad jis įvyko. Žinoma, kiekiai yra simboliniai, tačiau ir tie simboliniai kiekiai yra gerai toms šalims, kurios vakcinų neturi“, – „Žinių radijui“ antradienį sakė A. Skaisgirytė.

Lietuva Rytų partnerystės šalims skirs 200 tūkst. vakcinų dozių.

Žinoma, kiekiai yra simboliniai, tačiau ir tie simboliniai kiekiai yra gerai toms šalims, kurios vakcinų neturi.

Iki spalio Lietuva Ukrainai skirs 100 tūkst., Sakartvelui – 15 tūkst., Moldovai – 11 tūkst. vakcinų dozių. Kaip bus paskirstyta likusi vakcinų dalis, bus sprendžiama artimiausiu metu.

Paklausta apie Moldovos narystę Europos Sąjungoje, prezidento patarėja sakė, kad šioje šalyje dar turi įvykti daug reformų.

„Turi įvykti dar labai daug reformų pačioje Moldovoje, kad ji galėtų kvalifikuotis įstoti į ES. Dabar Moldova turi asociacijos susitarimą. Galima sutelkti visas jėgas, kad jis būtų įvykdytas, nes suteikia galimybes labai glaudžiai su ES šalimis bendrauti ir ekonomikos srityje, ir vykdant reformas – administracines, teismų reformas, teisės viršenybės. Visa tai dar Moldovai reikia pasiekti“, – sakė A. Skaisgirytė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Na taip

Na taip portretas
dovanoti vakciną kitoms šalims,kada savo piliečiai dar ne visi paskiepyti,nu jau laba"gražus gestas"tiktai nelabai protingas.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių