Prezidentūra: A. Lukašenkos režimui nenaudinga išspręsti kilusią krizę

Nepaisant to, kad pastarosiomis dienomis Lietuvos – Baltarusijos sieną nelegaliai kirsti ketinančių migrantų skaičius šiek tiek sumažėjo, Prezidentūra tikina, kad situacija pasienyje vis dar liko labai įtempta.

Prezidento vyriausiojo patarėjo Dariaus Kuliešiaus teigimu, dėl Baltarusijoje vis dar tebesančių tūkstančių migrantų eskalacija pasienyje gali bet kada kilti. Be to, akcentuoja jis, pats Aliaksandro Lukašenkos režimas veikiausiai neturi intereso išspręsti kilusią krizę.

„Situacija stabili, bet išlieka įtempta. Žinome skaičius, kiek šiandien Baltarusijoje gali būti migrantų. Tik nedidelis skaičius buvo evakuotas per Minską. Visi kiti migrantai vis dar yra Baltarusijoje. Jie sumokėję didelius pinigus tam, kad atvyktų (į Baltarusiją – ELTA), turi tikslą neteisėtai kirsti sieną ir patekti į Europos Sąjungą“, – „Žinių radijui“ antradienį sakė D. Kuliešius.

Baltarusijos režimas turi savus tikslus. Jiems nenaudinga išspręsti šią problemą, nes tai yra būdas daryti poveikį, manipuliuoti.

„Baltarusijos režimas turi savus tikslus. Jiems nenaudinga išspręsti šią problemą, nes tai yra būdas daryti poveikį, manipuliuoti ir nukreipti dėmesį nuo Baltarusijoje esančių vidaus problemų, žmogaus teisių pažeidimų, nuo politinių kalinių ir kitų klausimų“, – teigė jis, pažymėdamas, kad esama situacija sudėtinga išliks dar ilgą laiką.

„Ši situacija nesisprendžia ir išliks sudėtinga ilgą laiką žiūrint į visumą“, – svarstė D. Kuliešius.

Jo teigimu, šiek tiek sumažėję nelegalių migrantų srautai gali būti susiję su pasikeitusia režimo taktika.

„Gali būti, kad keičiasi taktika. Gali būti, jog yra iniciatyva pradėti technines derybas, techninius pokalbius dėl pasienyje buvusios didelės grupės žmonių. Laikinai gali būti pasikeitusi taktika. Tačiau eskalacija bet kada gali grįžti ir tokiems scenarijams mūsų tarnybos yra pasiruošusios“, – apibendrino prezidento patarėjas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pil.

Pil. portretas
Mato Baltarusijoje zmogaus pazeidimo teises,Lietuvoje nemato kas vyksta.Paziurekite I savo darza ,susitvarkykite jame ,tada galetumet mokyti kitus.Uztenka viena ta pati,per ta pati.Vemti norisi.Baltarusijoje ,baltarusiu reikalas ,tegul tvarkosi.

>Prezidentūra

>Prezidentūra portretas
Linkėjimai- kai kitą kartą komentuosi, išeik iš savo kloakos ir prasiblaivyk...

Cha cha cha

Cha cha cha portretas
Jūs kvailesni už avinus iš Karbauskio tvarto. Mozaikinis šizofrenikas Lukašenka, pasikvietė migrantus tam, kad sukėltų krizę, o ne tam, kad, iš neturėjimo ką veikti, užsiimtų krizių sprendimais. Jo tikslas - kerštas Vakarams už jų reikalavimus baigti šalyje terorą ir Baltarusijos pilečiams leisti išsirinkti norimą prezidentą. Nori pasirodyti nepamainomas Baltarusijos vadovas ir priversti Vakarus tą pripažinti, bei atverti piniginę, dėl jo kvailo vadovavimo atsiradusioms problemoms spręsti.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių