Prezidentūra: kad S. Skvernelio Vyriausybėje nėra moterų – ne atsitiktinumas

Tai, kad Sauliaus Skvernelio vadovaujamoje Vyriausybėje geriausiu atveju dirbs tik viena moteris, nėra atsitiktinumas, sako prezidentės patarėjas Dovydas Špokauskas.

Pasak jo, tokia susidariusi situacija turėtų kelti nerimą, nes, tvirtino Dalios Grybauskaitės patarėjas, nėra išnaudojamas talentingų Lietuvos moterų potencialas.

D. Špokausko teigimu, prezidentė, dalyvaudama Pasaulio ekonomikos forume Davose jau spėjo susilaukti klausimų iš tarptautinės bendruomenės lyderių apie padėtį Lietuvos Vyriausybėje.

„Kaip ir buvo prognozuota, žinoma, tokie dalykai pro akis niekam nepraslysta. Visi mato, visi klausia. Tai, ar Vyriausybėje būtų viena moteris, ar nebūtų, vis tiek, deja, mes vilktumės Europos Sąjungos sąrašo pabaigoje“, - „Žinių radijui“ kalbėjo D. Špokauskas.

Tai, ar Vyriausybėje būtų viena moteris, ar nebūtų, vis tiek, deja, mes vilktumės Europos Sąjungos sąrašo pabaigoje.

Prezidentės patarėjas pabrėžė, kad tai, jog dabartinės Vyriausybės sudėtyje moterys nedalyvauja, nėra atsitiktinumas. Pasak jo, esama situacija turėtų kelti nerimą ne tik dėl skeptiško tarptautinės bendruomenės požiūrio.

„Tai turėtų būti ir mums tam tikras signalas, kad mes neišnaudojame savo tikrai profesionalių, talentingų moterų potencialo. Tikrai nereikia būtų tikimybių teorijos ekspertu, kad pasakytume, jog dabartinės Vyriausybės sudėtis nėra atsitiktinumas. Mes tikrai turėtume atsisukti į kvalifikuotas moteris, kurios yra pasiruošusios padėti mūsų valstybei visose srityse“, - kalbėjo D. Špokauskas

„Jeigu mes turime Vyriausybę, kurioje viena arba nė vienos moters, kai mūsų visuomenę moterys sudaro 50 proc. mūsų piliečių, tai čia yra kažko daugiau“, - apibendrino D. Grybauskaitės patarėjas.

Prezidentė jau anksčiau tvirtino, kad neigiamai vertinanti tai, jog S. Skvernelio Vyriausybėje nėra ministrių moterų. Pasak jos, susidariusi situacija yra valdančiosios daugumos ir premjero atsakomybė.

Savo ruožtu kritikuojamas, kad Ministrų kabinetą sudaro vien tik vyrai, premjeras S. Skvernelis teigė, kad prezidentei į likusią laisvą aplinkos ministro vietą siūlys moters kandidatūrą.

„Dabar galiu pasakyti, kad į tą paskutinę laisvą poziciją buvo kalbama kaip su galimais kandidatais su dviem vyriškiais ir trimis moterimis. Ir mes šiandien turime realų pasirinkimą, manau, kad, prezidentei grįžus iš komandiruotės, mes susitikimo metu kalbėsime ir teiksiu kandidatūrą. Šiuo metu yra dvi kandidatės moterys. Ne visai yra iškristalizuotas pasirinkimas, bet yra svarstoma tarp dviejų kandidačių“, - „Žinių radijui“ ketvirtadienį sakė premjeras Saulius Skvernelis.

Šiuo metu S. Skvernelio vadovaujamame Ministrų kabinete visi ministrai yra vyrai. Tokia situacija susidarė, kai švietimo ir mokslo ministrę Jurgitą Petrauskienę pakeitė Algirdas Monkevičius, o kultūros ministrę Lianą Ruokytę-Jonsson - Mindaugas Kvietkauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIS

ALGIS portretas
Jis matyt laikosi principo ''boba laive [vyriausybėje],švartuosiesi ne uoste ,o dugne'' ,tikras vyras..

molis

molis  portretas
gryb niekas nepakutena juk vyrai jai neitinka juk moteru reikia su kuo kutkudūūūūūū darys

Anonimas

Anonimas portretas
Labai gražu iš vyrų poelgio,o be to ji yra Prezidentė ir šauni,o jūs malkit liežuviais iš pavydo.Kad nėra moterų vyriausybėje kaltas premjeras,nes gal taip sureguliavo jo antroji pusė. Premjerui tai nedaro garbės,tai žeminimas moterų ir jaučiasi diskriminacija iš jo pusės. Geriau tegul išvaiko iš seimo vaikvagius ir jų gaują priešakyje su šakalienę,žiobienę.
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių