Prezidento patarėjas: yra daug būdų, kaip išspręsti V. Pranckiečio klausimą

Būdų, kaip išspręsti Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio kėdės klausimą, yra daug, sako prezidento vyriausiasis patarėjas Povilas Mačiulis. Šalies vadovo Gitano Nausėdos patarėjo teigimu, įsiplieskęs ginčas dėl Seimo vadovo posto kenkia parlamento darbui ir, sako jis, jei Seimas vis dar įgalus, situacija turi būti išspręsta.

„Šis procesas nėra normalus. Bet vėlgi, reikia sutikti, jeigu Seimas tebėra įgalus, jis ir turėtų išspręsti šią situaciją, tą nustato ir Konstitucija, ir prezidento įsikišimo į tai nereikia“, – LRT radijui sakė P. Mačiulis.

Jis pabrėžė, kad V. Pranckiečio klausimą turėtų išspręsti Seimo dauguma.

Šis procesas nėra normalus. Bet vėlgi, reikia sutikti, jeigu Seimas tebėra įgalus, jis ir turėtų išspręsti šią situaciją.

„Seimo pirmininkas yra renkamas daugumos, tad kaip ta dauguma nuspręstų – reikia atleisti ar reikia balsuoti – taip ir turėtų viskas vykti“, – kalbėjo jis, užsimindamas, kad V. Pranckiečio klausimas gali būti išspręstas nebūtinai Seime balsuojant dėl pasitikėjimo juo.

„Politikoje vieno būdo turbūt nėra, tų būdų, aš manau, yra daugybė“, – apibendrino jis.

ELTA primena, kad Seimo pirmininkas V. Pranckietis paprašė nedelsti ir jau šią savaitę Seime surengti jo atšaukimo procedūrą. „Valstiečių“ lyderiai balsavimą dėl V. Pranckiečio žada kitą savaitę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

onute

onute portretas
ABU VIENODI IR NE SAVO VIETOJE SĖDI PRIUPALAI

Gal tas

Gal tas portretas
Ar čia tas kur ryšių muziejų likvidavo ir kažkokį licėjų kūrė?

hara

hara portretas
Eik tik pamokas ruosti.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių