Prezidentė: iš S. Dariaus ir S. Girėno skrydžio galime semtis pareigos Tėvynei supratimo

Stepono Dariaus ir Stasio Girėno skrydis per Atlantą yra simbolinis Lietuvos istorijos reiškinys, iš kurio galima semtis jėgų, interviu LRT radijui sako prezidentė Dalia Grybauskaitė.

„Manau, kad labai daug simbolizmo yra šiame istoriniame fakte, iš kurio galime pasisemti ir drąsos, ir ryžto, o svarbiausia pareigos Tėvynei supratimo, nes S. Darius ir S. Girėnas šį skrydį iš Amerikos į Lietuvą vadino savo pareiga Tėvynei – parodyti, kad be jokių įrangų, faktiškai aklai galima padaryti labai daug ir kad žmogus ir jo galimybės yra tikrai beribės, ypač jei jis galvoja apie Tėvynę, apie pareigą Tėvynei“, – sakė šalies vadovė.

Pasak prezidentės, S. Darius ir S. Girėnas nugalėjo ne tik Atlantą, bet visam pasauliui pasakė, kas yra Lietuva, jog lietuviai daug gali, tai gražus istorijos pavyzdys.

„Manyčiau, kad tai yra simbolinis mūsų istorijos reiškinys, iš kurio turime semtis visko, ko mums tikrai pritrūksta, ir mūsų žmonėms yra atrama ir pavyzdys“, – kalbėjo Lietuvos vadovė.

Prezidentė D. Grybauskaitė sekmadienį su darbo vizitu vieši Lenkijoje, kur dalyvauja Stepono Dariaus ir Stasio Girėno skrydžio per Atlantą 80-ųjų metinių minėjime.

Lietuvos vadovė dalyvaus šv. Mišiose Šv. Jokūbo katedroje Ščecine ir padės vainiką prie S. Dariaus ir S. Girėno atminimo lentos katedros koplyčioje.

Vėliau Prezidentė dalyvaus minėjimo ceremonijoje lakūnų žūties vietoje – Pščelnike. Čia šalies vadovė padės gėlių vainiką prie S. Dariaus ir S. Girėno paminklo, įteiks padėkos raštus lakūnų atminimą puoselėjantiems Lenkijos piliečiams ir išlydės tradicinio bėgimo „Soldinas-Kaunas“ dalyvius.

Lietuvos vadovė taip pat apsilankys Pščelnike įsikūrusiame S. Dariaus ir S. Girėno muziejuje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

rasa

rasa portretas
Ar tie, kas amžinai bamba ir kelia Prezidentei nepamtuotus reikalavimus yra ką nors padrę savo Tėvynės labui?

JONAS LIETUVIS

JONAS LIETUVIS portretas
Daugelis nesupranta ,kas yra Tėvynė.Suprantu žmogaus užaugusio daugiabutyje, kuris dar 21 amžiuje primena bomžyną , nes ten gyvenantys mano , kad kiti turi rūpintis jo namu ir gerove, psichologiją . Aš, kaimo vaikas , mačiau fermas 1960 metais ,paskui atvykau į miestą. Tai dabar kai kuriais atvejais įėjimai į daugiabučius prastesnio vaizdo, negu mano atsiminimuose į kiaulių fermas. Nuekim prie dabartinių fermų.Ten sanitarija ir vaidas geresnis nei prie ligoninių.O kaimo vaikai bėgo,kad parodytų ko verti, pasauliui ir Lietuvai. O nevykėliai , jų visur yra, nesigarsino ir viešai nesispjaudė.

A-13

A-13 portretas
O ko semtis iš prezidentės praeities ir patirties dirbant КПСС funkcioniere ir tai nuslėpus ??????? Pastovus piarinimasis ir reklama....
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių