Prezidentas toliau priekaištauja Vyriausybei: pasitikėjimas valdžia – pakirstas

Pasitikėjimas valdžia po kilusių skandalų dėl galbūt neskaidraus kai kurių politikų lėšų naudojimo dirbant tarybose buvo pakirstas, o kultūros ir finansų ministrų išlaidų skaidrumą turėtų įvertinti Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK), sako prezidentas Gitanas Nausėda.

„Vyriausybė gali dirbti arba gali mėginti imituoti, kad dirba, bet juk ką aš ir norėjau pasakyti – situacija grįžta į pradinį tašką ir tai tikrai nereiškia, kad žmonių pasitikėjimas mūsų politine sistema yra atstatytas“, – žurnalistams Rokiškyje ketvirtadienį sakė šalies vadovas.

Seimas antradienį atmetė valdančiųjų konservatorių siūlymą skelbti pirmalaikius Seimo rinkimus, kurį valdantieji konservatoriai argumentavo būtinybe perkrauti politinę sistemą.

Vyriausybė gali dirbti arba gali mėginti imituoti, kad dirba, bet juk ką aš ir norėjau pasakyti – situacija grįžta į pradinį tašką.

Premjerė Ingrida Šimonytė buvo sakiusi, kad įvykus tokiam scenarijui ji trauksis iš pareigų. Vis dėlto po balsavimo I. Šimonytė pripažino, kad taip kalbėdama leido sau šiek tiek per daug ir sprendimą priims konservatorių prezidiumas.

„Iš pradžių paskelbta viena, priimti sprendimai, dabar jau keičiamos nuomonės ir keičiamos pozicijos, tartum galvojama, kad viskas grįžta į tą patį tašką, bet situacija nebėra tokia pati, žmonių pasitikėjimas mūsų valdžios institucijomis pakirstas ir čia aš nenoriu išskirti kažkokios ypatingai vienos valdžios institucijos“, – kalbėjo G. Nausėda.

Jis taip pat atkreipė dėmesį, kad „šiandien turime skirtingo reagavimo į situaciją pavyzdžius“, primindamas, kad kilus abejonių dėl išlaidų dirbant Kauno taryboje, iš pareigų pasitraukė konservatorių deleguota švietimo ministrė Jurgita Šiugždinienė. Dalis politikų taip pat ragino iš pareigų trauktis buvusios Kauno tarybos narius konservatorę finansų ministrę Gintarę Skaistę ir Liberalų sąjūdžio atstovą kultūros ministrą Simoną Kairį.

Ministrė J. Šiugždinienė atsistatydina, kita ministrė, kuri yra taip pat šitame visame kontekste, ji sugrąžina 14 tūkst. eurų ir kultūros ministras, skamba šiek tiek ironiškai, apskritai vaizduoja, kad nieko neįvyko.

„Ministrė J. Šiugždinienė atsistatydina, kita ministrė, kuri yra taip pat šitame visame kontekste, ji sugrąžina 14 tūkst. eurų ir kultūros ministras, skamba šiek tiek ironiškai, apskritai vaizduoja, kad nieko neįvyko“, – kalbėjo prezidentas.

„Manau, kad teisėsaugos institucijos turi dirbti savo darbą, bet galbūt ir VTEK gali taip pat pasakyti savo žodį ir savo situacijos vertinimą“, – pridūrė jis.

G. Nausėda pabrėžė, jog Vyriausybė galėjo sėkmingai tęsti darbus ir galbūt sugrąžinti dalį žmonių pasitikėjimo, „jeigu būtų laiku sureaguota į trijų ministrų istoriją, priimti principingi sprendimai“ ir praktiškai įrodyta, jog Ministrų kabinetas laikosi anksčiau deklaruotų aukštų standartų.

„Bet to nebuvo padaryta ir dabar esame tokioje situacijoje, kokioje esame. Manau, kad tai yra sudėtinga situacija ir, ko gero, tenka žiūrėti, ką žmonės nuspręs ir kaip įvertins štai šitokią valdančiosios koalicijos ir Vyriausybės laikyseną, kuomet tiesiog susikibus rankutėmis mėginama žūtbūt išbūt“, – kalbėjo prezidentas.

Seimo pirmininkė liberalė Viktorija Čmilytė-Nielsen anksčiau ketvirtadienį sakė, jog koalicijos partneriais „šiek tiek pasitikėjimas yra sušlubavęs“, tačiau teigė, jog atmetus pirmalaikių rinkimų idėją Vyriausybė turėtų dirbti toliau. Pasak jos, iki kitų parlamento rinkimų liko nedaug laiko, o geopolitinė ir šalies vidaus situacija – sudėtinga, todėl reikia „neįsisukti į naują sudėtingą politinių derinimų procesą, o padaryti darbus, kuriuos buvome išrinkti padaryti“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vištos Walmora \\\\\.../////

Vištos Walmora  \\\\\...///// portretas
Kas pasitikite I.Šimonyte,spaaudžiam ŽALIĄ.

Vištos Walmora \\\\\.../////

Vištos Walmora  \\\\\...///// portretas
Kas pasitikite G.Nausėda,spaudžiam ŽALIĄ.

Skaitykit seno Kremliaus šuns Kęsto kliedesius

Skaitykit seno Kremliaus šuns Kęsto kliedesius portretas
Dieve, Dieve, koks tu kvailas, seneli Kęstai? .......................Toliau.(Apie mokslą-studijas-ekonomiką)
VISI KOMENTARAI 80

Galerijos

Daugiau straipsnių