Prezidentas suteikė įgaliojimus Lietuvos ambasadorei JAV A. Plepytei

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda įteikė skiriamuosius raštus Lietuvos ambasadorei Jungtinėse Amerikos Valstijose Audrai Plepytei.

Pasak Prezidentūros pranešimo, šalies vadovas su naująja ambasadore aptarė Lietuvos ir JAV strateginės partnerystės stiprinimo ir įtvirtinimo galimybes, dvišalius politinius ir ekonominius santykius. Šalies vadovas akcentavo būtinybę išnaudoti atsivėrusias galimybes stiprinti ryšius su naująja JAV administracija, kuri mato mūsų regiono strateginę reikšmę, transatlantinio ryšio ir vertybinės politikos svarbą.

Prezidento teigimu, būtina stiprinti Lietuvos ir JAV bendradarbiavimą saugumo ir gynybos politikos srityje, siekiant nuolatinio JAV karių dislokavimo Lietuvoje. Prezidentas pabrėžė, kad Lietuva laikysis savo įsipareigojimų gynybos finansavimo srityje, skirdama 2 proc. BVP, ir tvirtai laikysis ambicijos iki 2030 m. jį didinti iki 2,5 proc.

Susitikime aptartas dvišalis ekonominis bendradarbiavimas ir jo plėtojimo perspektyvos, taip pat galimybės stiprinti ryšius inovacijų, mokslo ir tyrimų srityse.

Prezidentas pabrėžė, kad būtina stiprinti ryšius su Lietuvos diaspora JAV, plačiau įtraukti lietuvių bendruomenę, sprendžiant Lietuvai svarbius klausimus ir ginant jos interesus, palaikyti išeivijos glaudesnius ryšius su Lietuva.

A. Plepytė karjerą Užsienio reikalų ministerijoje pradėjo 1994 m. Pastaraisiais metais ji ėjo nuolatinės atstovės pareigas Lietuvos Respublikos Nuolatinėje misijoje Jungtinėse Tautose. Nuo 2021 m. vienerių metų kadencijai buvo išrinkta Jungtinių Tautų vaikų fondo (UNICEF) Vykdomosios valdybos pirmininke.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių