Prezidentas priėmė Italijos ambasadoriaus skiriamuosius raštus

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda priėmė Italijos ambasadoriaus Diego Ungaro skiriamuosius raštus.

Susitikime pirmadienį aptarti nuolat stiprėjantys dvišaliai ir daugiašaliai santykiai ir bendras sutarimas daugeliu klausimų. Prezidentas pasidžiaugė pernai metais vykusiu vizitu Italijoje, kur jis susitiko su šalies vadovu Sergio Mattarella.

Su Italijos ambasadoriumi aptarti dvišaliai politiniai, ekonominiai ir kultūriniai Lietuvos ir Italijos santykiai, bendradarbiavimas ES ir NATO, regioniniai saugumo klausimai.

Lietuvos vadovas padėkojo už Italijos įsitraukimą stiprinant Baltijos valstybių saugumą. Italijos karių dalyvavimas NATO priešakinių pajėgų batalione (eFP) ir oro policijos misijoje, karių siuntimas į pratybas Lietuvoje yra konkretūs Italijos įsipareigojimų savo sąjungininkams ir regioniniam stabilumui išraiška.

Susitikime prezidentas akcentavo, kad Lietuvą ir Italiją vienija glaudus bendradarbiavimas verslo, mokslo, akademinių mainų ir kultūros srityse. Italija yra svarbi Lietuvos prekybos partnerė - pernai pagal prekybos apyvartą Italija buvo 8-oje vietoje, o Lietuvos eksportas į Italiją nuolat auga. Ekonominio bendradarbiavimo srityje yra daug potencialo, ypač aukštųjų technologijų sektoriuose, tokiuose kaip gyvybės mokslai, inžinerija, automobilių pramonė.

Su Italijos ambasadoriumi šalies vadovas taip pat aptarė migracijos klausimus, situaciją Baltarusijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių