Prezidentas: karantiną griežtinančias priemonės šiuo metu – būtinos

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda sekmadienį išsakė paramą Vyriausybės sprendimui griežtinti karantiną, uždraudžiant daugumos parduotuvių ir paslaugų teikėjų veiklą.

Šalies vadovas teigė, kad naujas priemones sekmadienį aptarė su premjere Ingrida Šimonyte ir išsakė joms pritarimą.

„Prieš Vyriausybės posėdį su ministre pirmininke aptarėme ir naujas karantiną griežtinančias ekspertų siūlomas priemones. Pritariau, kad šiuo metu jos yra būtinos“, – feisbuke parašė prezidentas.

Kartu jis pabrėžė, kad karantino priemonių galiojimo laikas turi priklausyti nuo epidemiologinės situacijos.

„Vyriausybė turės peržiūrėti šiandien priimtas karantino priemones, kai bendromis pastangomis sumažinsime viruso plitimą“, – teigė jis.

Taip mes kiekvienas galime palengvinti medikams tenkančią naštą.

Prezidentas paragino žmones „didžiąsias šventes šįkart pasitikti be įprasto apsipirkimų maratono“ ir atšvęsti jas „kukliai ir jaukiai – tik artimiausiame savo šeimos ratelyje“.

„Taip mes kiekvienas galime palengvinti medikams tenkančią naštą. Su COVID-19 kovojantiems gydytojams, rezidentams, slaugytojams galime padovanoti šiek tiek atokvėpio,“ – teigė jis.

Vyriausybė sekmadienį nusprendė nuo trečiadienio uždrausti daugumos parduotuvių ir paslaugų teikėjų veiklą, taip pat uždrausta susitikti daugiau nei vienam šeimos ūkiui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

earth king

earth king portretas
teisingiau sakant advento laikotarpio priemoniu plane reiktu prisiminti, tik gėrio meile žmogui, ir gerove kad sėktu be kompromisu, ir korupcijos, budėtu šia naktį geru žmoniu sveiku žmonių orumas lydėtu begalines geros vilties duovanu oriai tuštumai nusmesti nuo savo kailio, reiktu dievo apaštalus prisiminti ir mažais žingsneliais šv kalėdas melsti, dievo žodžio gymymo laikotarpio laukti sveikoj šeimos aplinkos židinio kurenamo namo ir eglučiu pošimu, ir šv oplotkėlės duonos šventos pagarbinimui, o ne tuščiom grežtinančias priemones vesti gitano griežtus keslus mėtyti, sotus esame mes ponaiti juk ne mes esame kalti dėl koronos kuri atėjo ir kankina bet paluksim pasimelsim nugalėsim, visas blogio pasekmes , o kur bus tamstos praminta gerove kas sulauks, 4 metai greit prabėgs liko tik tiek ponui, prisimink o gėrio nera sekta nei per nago juodima, ka tada sakysi kaip degs kėdė kito pavidalo, norinčiu bus daug,

Arijas

Arijas portretas
Maziau imigrantus is treciuju saliu reikejo ileidineti. Padare is Lietuvos "praeinama kiema"... Tolerastai, kad jus kur...

Žilvinas Ručys

Žilvinas Ručys  portretas
Tas kliurka nausėda, skaitė kokias nesąmones virusui suvaldyti lriemė tie kvailiai iš seimo? Kažkokie idiotai valdo šalį, o žmones tai miršta.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių