Prezidentas JAV lietuviams: puoselėkime lietuvybę ir perduokime ją iš kartos į kartą

Filadelfijoje viešintis prezidentas Gitanas Nausėda pasveikino XVI Šiaurės Amerikos lietuvių tautinių šokių šventės dalyvius ir susitiko su JAV, taip pat ir Kanados lietuvių bendruomenės nariais.

Kreipdamasis į renginio dalyvius, prezidentas akcentavo, kad Šiaurės Amerikos lietuvių tautinių šokių šventė yra visų lietuvių šventė, taikus ir džiaugsmingas triumfas tautos, kuri, net ir pasklidusi po visą platųjį pasaulį, išlaiko nesutraukomus bendros istorijos, kalbos ir papročių saitus.

Šalies vadovas pabrėžė, kad lietuviškos tapatybės išsaugojimas yra neatskiriamas nuo tautinės kultūros puoselėjimo ir saviraiškos.

„Per amžius daina ir šokis sudarė tvirtą lietuvybės pamatą – neabejoju, kad taip bus ir ateityje. Šiandien dalyvių gausoje matydamas jaunus veidus, įsitikinu, kad Šiaurės Amerikos lietuvių jaunimas seka tėvų ir senelių pėdomis“, – sakė prezidentas.

Šalies vadovas akcentavo, kad yra itin svarbu tęsti gyvąją tradiciją, puoselėti lietuvybę ir ją perduoti iš kartos į kartą.

Vizito metu prezidentas įteikė valstybės apdovanojimą Victorui Alfonsui Nakui. V. Nakas apdovanotas ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Riterio kryžiumi už ilgametę aktyvią visuomeninę veiklą JAV lietuvių bendruomenėje, už Lietuvos laisvės siekių plėtrą tarp JAV politikų ir žiniasklaidoje, lietuviškų tradicijų ugdymą ir rėmimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių