Prezidentas įteikė skiriamuosius raštus ambasadoriams Suomijoje ir Sakartvele

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda įteikė skiriamuosius raštus Lietuvos ambasadoriams Suomijos Respublikoje ir Sakartvele.

„Linkiu Jums stiprybės, išminties ir užsidegimo atstovaujant Lietuvai. Esu tikras, kad garsinsite Lietuvos vardą, plėtosite tarpvalstybinius politinius, ekonominius ir kultūrinius ryšius, prisidėsite prie gerovės Lietuvoje ir Europoje kūrimo bei saugumo užtikrinimo. Turiningo karjeros kelio jums“, – linkėjo valstybės vadovas.

Įteikęs skiriamuosius raštus Suomijos ambasadoriui Giedriui Kazakevičiui, prezidentas skyrė laiko Lietuvos ir Suomijos dvišalių santykių aptarimui. Šalies vadovas paragino ambasadorių skirti ypatingą dėmesį Lietuvos ir Suomijos bendradarbiavimui saugumo politikos, ES ir Šiaurės ir Baltijos šalių formatais svarstomiems klausimams. Prezidentas pažymėjo, kad būtina dar labiau stiprinti Lietuvos ir Suomijos ryšius ekonomikos, investicijų skatinimo, prekybos, mokslo ir inovacijų, kultūros srityse. Šalies vadovas pareiškė lūkestį plėsti Suomijos ir Lietuvos bendradarbiavimą, dalyvaujant ES mokslinių tyrimų programoje „Europos Horizontas“ ir kartu įgyvendinant vystomojo bendradarbiavimo projektus Rytų partnerystės šalyse.

Sakartvelo ambasadoriui Andriui Kalindrai šalies vadovas akcentavo būtinybę toliau stiprinti Lietuvos ir Sakartvelo bendradarbiavimą saugumo ir gynybos, kovos su kibernetinėmis grėsmėmis, informacinio atsparumo ir istorinės atminties srityse. Prezidentas paragino naująjį ambasadorių aktyviai stiprinti Sakartvelo lyderystę, įgyvendinant Rytų partnerystės politikos darbotvarkę, palaikyti Sakartvelo euroatlantinės integracijos aspiracijas, ryšius su NATO ir aktyviau išnaudoti ES bendrosios rinkos teikiamas galimybes.

Šalies vadovas akcentavo poreikį stiprinti Lietuvos ir Sakartvelo ekonominį, prekybinį, kultūrinį dialogą, mainus tarp jaunimo, išnaudoti turimą potencialą mokslo ir sporto srityse.

Ambasadorius A. Kalindra yra dirbęs Lietuvos Respublikos ambasadoje Rusijos Federacijoje, Lietuvos Respublikos nuolatinėje atstovybėje prie Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos, Lietuvos nuolatinėje misijoje prie Jungtinių Tautų Niujorke. A. Kalindra buvo Vyriausybės kanceliarijos Tarptautinių santykių ir ES grupės vadovu, pastaruoju metu dirbo ministro pirmininko patarėju užsienio politikos klausimais. A. Kalindra yra baigęs Vytauto Didžiojo universitetą, politologijos ir tarptautinės teisės studijas.

Ambasadorius G. Kazakevičius yra dirbęs Lietuvos ambasadoje Vokietijoje, Lietuvos nuolatinėje atstovybėje prie tarptautinių organizacijų Vienoje, nuo 2016 m. ėjo Užsienio reikalų ministerijos Konsulinio departamento direktoriaus pareigas. G. Kazakevičius baigė Vilniaus universiteto Fizikos fakultetą ir Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institutą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kodel

Kodel portretas
Kodel gruzija pravardziuoja srakatvelu, o ne dzordzija, kodel suomija, o ne finlandija?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių