Premjerė: Pakruojo sprendimas skiepyti gyventojus nuo 18 metų – saviveikla

Pakruojo rajono savivaldybės sprendimą jau savaitgalį pradėti visų pilnamečių gyventojų skiepijimą nuo COVID-19 premjerė Ingrida Šimonytė vertina kaip saviveiklą.

„Vertinu tai kaip saviveiklą, kurios neturėtų būti šiuo metu. Todėl, kad pagal visus parametrus, pagal riziką susirgti, riziką numirti, riziką gulėti ligoninėje sunkios formos, nepaisant to, kad serga įvairaus amžiaus žmonės ir į ligonines patenka įvairaus amžiaus žmonės, rizika aiškiai mažėja jaunyn“, – per spaudos konferenciją trečiadienį sakė Vyriausybės vadovė.

„Nėra Pakruojis toks mažas miestas, kad visi žmonės, kurie yra vyresnio amžiaus, ir nebūtinai 65+, bet ir aplinkui tą amžių, kad jau visi būtų buvę paskiepyti. Tai tiesiog vertinu, kaip tam tikro paprasto kelio ieškojimą“, – tvirtino ji.

Vertinu tai kaip saviveiklą, kurios neturėtų būti šiuo metu.

Kalbėdama apie Vilniaus miesto savivaldybės sprendimus kas savaitę mažinti skiepijamųjų amžiaus kartelę, ji pabrėžė, kad „savivaldybėse neturėtų būti labai didelių amžiaus grupių išsiskyrimo“, tačiau sostinės sprendimus pateisino.

Anot Vyriausybės vadovės, vis dėlto tokie skirtumai sukuria precedentą, jog gyventojai registruojasi skiepams ne savo gyvenamojoje savivaldybėje.

„Taip neturėtų būti, ir tas tempas turėtų būti, kaip įmanoma, vienodesnis“, – sakė I. Šimonytė.

„Tokios išlygos nėra geros, nes jos procese sukelia papildomo chaoso (...) bet, žinoma geriau yra esamomis epidemiologinėmis sąlygomis, ypač Vilniaus mieste, turėti daugiau paskiepytų, negu nepaskiepytų“, – pridūrė premjerė.

Pakruojo rajono savivaldybė nusprendė pradėti gyventojų nuo 18 metų skiepijimą „AstraZeneca“ vakcina jau šį savaitgalį, motyvuodama, kad nepavyko pritraukti kitų prioritetinių grupių rinktis šio gamintojo preparatą.

Vilniaus miesto savivaldybė nuo pirmadienio registruoja skiepams 45-erių ir vyresnius gyventojus, taip pat žada pradėti vakcinaciją visose įmonėse, turinčiose per 100 darbuotojų. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių