Premjerė: K. Navickas nekaltas, kad reikia įgyvendinti žaliąjį kursą

Žemės ūkio ministras nekaltas dėl to, jog reikia įgyvendinti žaliąjį kursą, kuris numatytas tiek Vyriausybės programoje, tiek Europos Sąjungos mastu, sako premjerė Ingrida Šimonytė.

„Žemdirbiai pyksta dėl žaliojo kurso – visų pirma, tai Europos Sąjungos ir Vyriausybės programa. Suprantu, kad žemdirbiams kartais atrodo, kad Kęstutis Navickas vis dar dirba Aplinkos ministerijoje, taip nėra. Suprantu, kad yra toks lūkestis, kad žemės ūkio ministras muštųsi su aplinkos ministru Vyriausybėje, bet Vyriausybė taip nedirba“, – Seime žurnalistams sakė I. Šimonytė, komentuodama žemdirbių nepasitenkinimą ministro darbu ir raginimus jam trauktis iš posto.

Ji teigė, kad kai kuriais atvejais sprendimai gali būti priimami kiek kitokie arba kitaip, bet dėl paties žaliojo kurso „nėra klausimo“.

„Sunkus tas prisitaikymas prie žaliojo kurso, (...) reikės didelių prisitaikymų, jie vyksta ir žemės ūkyje, ir pramonėje, galbūt mažesniu mastu, deja, transporte. (...) Reikės visiems keisti savo elgesį, investicijas, pasirinkimus, tai nėra patogus dalykas, bet ministras nekaltas dėl to, kad yra žaliasis kursas tiek Vyriausybėje tiek Europos Sąjungoje“, – kalbėjo premjerė.

Ministras nekaltas dėl to, kad yra žaliasis kursas tiek Vyriausybėje tiek Europos Sąjungoje.

Ji taip pat kartojo, kad sklandus pasėlių deklaravimas yra žemės ūkio ministro atsakomybė.

„Vyksta pasėlių deklaravimas, ir yra ministro atsakomybė asmeninė, kad procesas įvyktų sklandžiai ir būtų kaip įmanoma mažiau nesusipratimų, klaidų ir baudų, nes yra daug naujovių, kurios įsigaliojo dėl naujo strateginio plano“, – sakė I. Šimonytė.

„Yra problema, kad Nacionalinė mokėjimo agentūra nedirba pilnu pajėgumu, nes jos vadovas jau kurį laiką nesirodo darbe, tenka daug dalykų taip pat daryti ir politinei komandai, tikiuosi, bus sutvarkyta, jei nebus susitvarkyta, tada klausimus spręsime kitaip“, – kalbėjo I. Šimonytė.

K. Navickas ketvirtadienį Seime atsakys į opozicijos inicijuotos interpeliacijos klausimus.

Pagal Seimo statutą, interpeliaciją ministrams gali inicijuoti ne mažiau kaip 29 parlamentarai. Išklausius ministro atsakymus Seime, bus sudaroma speciali komisija, kuri pasiūlys pritarti arba nepritarti atsakymams – jeigu jie bus pripažinti nepatenkinamais, vyks slaptas balsavimas dėl nepasitikėjimo ministru.

Už tai, kad ministras būtų atleistas iš pareigų, turi balsuoti ne mažiau kaip pusė – tai yra mažiausiai 71 Seimo narys.

Opozicija K. Navickui yra surengusi interpeliacijos procedūrą dėl padėties žemės ūkio sektoriuje. Ji surengta ne pirmą kartą – 2022 metų birželį per balsavimą dėl nepasitikėjimo ministras išsaugojo postą, o balsavimas įžiebė konfliktą tarp valdančiųjų ir opozicijos, kuri keletą savaičių boikotavo Seimo posėdžius ir posėdžiavo atskirai.  



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nieks

Nieks portretas
Ir nekaltina del žaliojo kurso gal daugiau del proto.

Karinės bazės ir karo organizavimas

Karinės bazės ir karo organizavimas  portretas
Irgi priklauso prie žaliojo kurso?!

Klausimas

Klausimas portretas
Kada ta visa Lietuvos nelaime bus atstatydinta ir bus rengiami nauji seimo rinkimai?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių