Premjerė: didžiausia Lietuvos parama Ukrainai suteikta praėjusiais metais

Didžiausia Lietuvos parama Ukrainai suteikta praėjusiais metais, kuomet ji siekė apie 660 mln. eurų, ketvirtadienį sakė premjerė Ingrida Šimonytė.

Pasak premjerės, natūralu, kad „tos sumos pačioje pradžioje buvo įspūdingiausios“, ir Lietuva didelę dalį paramos skyrė iš sukauptų rezervų, o naujų prekių užsakymas užtrunka.

„Be jokios abejonės, didžiausia parama bus suteikta praėjusiais metais, todėl, kad mes iš esmės peržiūrėjom viską, ką galima atiduoti, ir labai daug ką atidavėm. Bet dabar mes užsakinėjam ar antidroninę įrangą, ar kitas prekes, kurias gamina mūsų gamintojai ir kurias esame pasirengę perduoti Ukrainai, tai bus aktualesnės kainos, bet apimtys bus mažesnės“, – ketvirtadienį LRT sakė premjerė.

Peržiūrėjom viską, ką galima atiduoti, ir labai daug ką atidavėm.

Ji taip pat pažymėjo, kad nemažės parama Ukrainos karo pabėgėliams, o skaičiuojant pagal gyventojų skaičių Lietuva išlieka viena paramos Ukrainai lyderių.

„Natūralu, kad tos sumos pačioje pradžioje buvo įspūdingiausios, o toliau matote, kad vyksta diskusija dėl sunkiosios ginkluotės, kurios perduoti mes didelių galimybių jau neturime. Aišku, kai didžiosios šalys galiausiai apsispręs perduoti sunkiąją ginkluotę tokiais kiekiais, kokie Ukrainai reikalingi, tų šalių paramos mastai Ukrainai labai įspūdingi. Bet skaičiuojant pagal gyventojų skaičių per capita, Lietuva yra viena didžiausių Ukrainos rėmėjų“, – kalbėjo premjerė.

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas gruodį yra sakęs, kad Lietuvos pagalba kariaujančiai Ukrainai siekia 660 mln. eurų, iš jų 240 mln. eurų sudaro karinė parama.


Šiame straipsnyje: Ingrida Šimonytėparama Ukrainaikaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių