Premjeras sako remiantis vienalyčių porų teisinių santykių sureguliavimą

Premjeras Saulius Skvernelis sako remiantis vienalyčių porų „teisinių santykių sureguliavimą“.

„Kalbėkime apie teisinę partnerystės sąvoką ir teisinį šitų žmonių santykių sureguliavimą. Aš to niekada neslėpiau ir nuolatos sakiau, kad šių žmonių teisiniai santykiai, kas susiję su turtu, informacijos apsikeitimu, turi būti teisiškai sureglamentuoti“, – ketvirtadienį žurnalistams sakė S. Skvernelis.

LGBT+ bendruomenės porų teisinių santykių reglamentavimą premjeras komentavo popiežiui Pranciškui trečiadienį pasisakius už tos pačios lyties asmenų civilines sąjungas.

Tačiau premjeras sakė, kad jo parama teisinių santykių reglamentavimui nereiškia partnerystės instituto įteisinimo.

„Aš nepasisakau už partnerystės instituto įteisinimą, aš pasisakau už teisinio statuso suteikimą tiems asmenims, kurie nusprendžia kartu gyvent, kad jie turėtų visas pilietines teises, jei kalbame apie jų atstovavimą, paveldimumą, informacijos teikimą ir taip toliau“, – teigė premjeras.

Lietuvoje partnerystė nėra įteisinta nei vyro ir moters, nei vienos lyties poroms. Keli ankstesni Lietuvos liberalių politikų bandymai šalyje įteisinti civilinę partnerystę Seime nepasiekdavo priėmimo stadijos.

Popiežius Pranciškus kalbėdamas su naujo dokumentinio filmo „Pranciškus“ (Francesco) kūrėjais pritarė tos pačios lyties asmenų civilinėms sąjungoms.

„Homoseksualūs žmonės turi teisę turėti šeimą. Jie yra Dievo vaikai, – sakė Pranciškus per vieną iš interviu filmo kūrėjams. – Mums tik reikia turėti civilinės sąjungos įstatymą, kad jų santykiai būtų įteisinti.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

[Ne]

[Ne] portretas
Gal čia bandymas išlošti kelis balsus į seimą.!?

pute

pute portretas
zmonijos mazinimo projekte svarbia vieta uzima homoseksualizmo platinimas,moters kaip motinos zeminimas,lyciu sulyginimas ir pedofilijos globojimas...olandijoj 5 lytys...lietuvoj kol kas 3...

Je

Je  portretas
Kaip pažiūrėsi. Jeigu tie žmonės slepiasi, dėl akių kuria šeimas ir gimdo vaikus - tik gadina genofondą. Geriau tegul gyvena savo grupėmis? Aišku, niekas jų nemylės - višgaidžius kapoja ir vištos, ir gaidžiai. Bet žmonių visuomenėje gali atsirasti vietos gailesčiui.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių