Prancūzijos Senato pirmininkas ir G. Landsbergis aptarė ES migracijos politiką

  • Teksto dydis:

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis ketvirtadienį susitiko su Vilniuje besilankančiu Prancūzijos Senato pirmininku Gérardu Larcheru.

Per susitikimą, kaip skelbiama Užsienio reikalų ministerijos pranešime, paminėtas diplomatinių santykių šimtmetis, aptarti dvišaliai santykiai, artėjančio Prancūzijos pirmininkavimo Europos Sąjungai (ES) prioritetai, Baltarusijos režimo eskaluojama hibridinė ataka, naudojantis neteisėtai sieną kirtusiais asmenimis kaip politiniu ginklu, ir galimas ES atsakas, santykiai su Kinija ir Rusija, situacija Ukrainos pasienyje, bendradarbiavimas Indijos ir Ramiojo vandenyno regione, situacija Sahelyje bei kiti aktualūs tarptautinės darbotvarkės klausimai.

„Esame dėkingi Prancūzijai už dėmesį ir palaikymą mums svarbiais klausimais ir tikimės, kad jie bus atspindėti artimiausių šešių mėnesių ES Tarybos darbotvarkėje Prancūzijos pirmininkavimo metu. Džiaugiamės, kad bendra sienų apsauga yra vienas svarbiausių Prancūzijos pirmininkavimo prioritetų, mums taip pat itin svarbus ES solidarumas santykiuose su Kinija bei Rusijos taikomo spaudimo akivaizdoje. Tikiu tikru europietišku solidarumu“, – sakė ministras G. Landsbergis.

Džiaugiamės, kad bendra sienų apsauga yra vienas svarbiausių Prancūzijos pirmininkavimo prioritetų, mums taip pat itin svarbus ES solidarumas santykiuose su Kinija bei Rusijos taikomo spaudimo akivaizdoje.

Ministras padėkojo Prancūzijai už jos indėlį į Lietuvos ir viso regiono saugumo stiprinimą ir pasidžiaugė ketvirtadienį Lietuvos Seimo priimtu sprendimu prisidėti prie Prancūzijos vadovaujamos „Takuba“ pajėgų grupės Malyje. „Esame suinteresuoti glaudesniu bendradarbiavimu su Prancūzija gynybos ir saugumo srityse, ketiname prisidėti prie Prancūzijos vadovaujamos tarptautinės karinės operacijos „Takuba“ Malyje, remiame Prancūzijos pastangas stabilizuoti situaciją Sahelio regione Afrikoje. Sprendimas skirti karius į misiją yra Lietuvos užsienio politikos stiprinti ES solidarumą išraiška,“ – pabrėžė G. Landsbergis.

Gérard Larcher ir Gabrielius Landsbergis. /  URM nuotr.

G. Landsbergis ir G. Larcher taip pat pasidžiaugė intensyviais dvišaliais santykiais. Lapkričio mėnesį Prancūzijoje lankėsi Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda, Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen, užsienio reikalų, kultūros ministrai.

Senato pirmininko vadovaujama delegacija taip pat lankėsi Lietuvos-Baltarusijos pasienyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių