Policijai susidomėjus parlamentarų pietumis Seimo valdyba nesikiš į tyrimą

Kadangi šiuo metu policija vykdo tyrimą dėl galimų pažeidimų Seimo II rūmus aptarnaujančios maitinimo įstaigos veikloje, antradienį posėdžiavusi Seimo valdyba nesiėmė vertinti įmonės veiklos ir ten pietavusių Seimo narių elgesio.

Seimo pirmininko pavaduotojas Arvydas Nekrošius kreipėsi į Seimo valdybą su prašymu įvertinti poreikį tirti Seimo II rūmų maitinimo įstaigos veiklą. Pasak jo, paaiškėjo, kad šioje kavinėje, priešingai nei kitose šalies maitinimo įstaigose, liko galimybė maistą valgyti vietoje, užuot jį išsinešus.

„Mano iniciatyva Seimo kanceliarijoje suburta komisija maitinimo sąlygų aplinkybėms ir galimiems pažeidimams nustatyti. Visuomenė turi žinoti, kas atsakingas už karantino taisyklių laikymosi galimus pažeidimus. Nesiimu asmeniškai spręsti, kas kaltas dėl tokios situacijos, tačiau pasisakau už viešą ištyrimą ir atitinkamas nuobaudas atsakingiems bei nusižengusiems. Nesvarbu, tai Seimo narys ar ne“, – sakė A. Nekrošius.

Parlamentaras tikina, kad išskirtinis nuolaidžiavimas Seime maitinimo paslaugas teikiančioms įstaigoms būtų nepagarba kitų šalies įstaigų atžvilgiu.

„Mes matome situaciją: privačios sveikatos priežiūros įstaigos, grožio paslaugos, maitinimo įstaigos – šių sričių atstovai arba sustabdė veiklą, arba iš esmės pakeitė savo darbo principus. Kalbama apie sankcijas nustatytos tvarkos nesilaikantiems verslams, tačiau tuo pačiu matomas taisyklių laužymas Seimo viduje. Tikiu, kad tai – ne tik pamoka visiems, bet ir situacija, verta detalesnio išaiškinimo visuomenei. Visoms šalies maitinimo įstaigoms turėtų galioti vienoda tvarka ir reikalavimai“, – Eltai sakė A. Nekrošius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Vis cirkinatės ,apgailėtini seimistai! Kad žinotumėt, kaip žmonės jūsų nekenčia

DIEDUKAS

DIEDUKAS portretas
ten kuiliai save vadinantis seimūnais,įstatymus minantys kanopomis.VIEN TIK JŲ KRIUKSĖJIMAS SU ŽURNALISTAIS KELIA ŠLEIKŠTULĮ.KĄ DARO ILGAS SĖDĖJIMAS UŽ PINIGUS GARDE.

Anonimas

Anonimas portretas
Nomenklatura.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių