Ragina raseiniškius tirtis dėl COVID-19: nesinori, bet gali tekti uždaryti rajoną

Vyriausybei trečiadienį pritarus karantino Raseiniuose įvedimui nuo penktadienio, premjeras Saulius Skvernelis sako, kad jeigu situacija toliau blogės, o rajono gyventojai ir toliau vengs testuotis dėl koronaviruso, neatmetama galimybė miestą apskritai uždaryti.

„Jeigu matysime, kad Visuomenės sveikatos centro specialistai, epidemiologai pasakys, kad tikrinimasis yra vangus ir nėra galimybių nustatyti, ar žmonės yra užsikrėtę netgi tokiais atvejais, kai yra nukreipiami į patikros punktus, tai nebeliks nieko kito kaip "padaryti Nemenčinės variantą“, – trečiadienį po Vyriausybės posėdžio surengtoje spaudos konferencijoje sakė S. Skvernelis.

Premjeras paragino raseiniškius nesibaiminti ir tikrintis patikros punktuose.

„Negalime leisti, kad žmonės, kad ir besimptomiai, galimai platinantys infekciją, ją platintų ne tik Raseinių teritorijoje, bet šalies mastu. Aš tikiuosi, kad tokių žingsnių nereikės“, – pridūrė S. Skvernelis.

Negalime leisti, kad žmonės, kad ir besimptomiai, galimai platinantys infekciją, ją platintų ne tik Raseinių teritorijoje, bet šalies mastu.

Karantinas Raseiniuose prasidės penktadienį ir truks dvi savaites. Vis dėlto premjeras neatmetė galimybės, kad karantinas gali būti nutrauktas anksčiau.

„Yra kol kas dviem savaitėms įvesta, jeigu matysime, kad situacija iš esmės kinta, stabilizuojasi ir gęsta, tas karantino režimas gali būti atšauktas ir anksčiau“, – teigė Vyriausybės vadovas.

Paklausus, ar valdžia atlygins savivaldybės patiriamas išlaidas, S. Skvernelis atsakė teigiamai.

„Dėl tų patiriamų išlaidų ūkio subjektai galės kreiptis į Vyriausybę. Jei jos bus pripažintos tinkamomis, pagal tuos mechanizmus, kurie jau yra, bus kompensuojama. Bet tikiuosi, kad tie galimi nuostoliai galėtų būti minimalūs“, – paaiškino S. Skvernelis.

Kviečiame stebėti vaizdo įrašą.

 

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

U

U portretas
Uždryk savo keliuka

M

M portretas
Faru valdže

G

G portretas
Geriau uždaryk savo gatve tai ten tikras virusas
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių