Premjerė: birželis gali būti paskutinis karantino mėnuo, bet dalis suvaržymų liks

Birželis gali būti paskutinis karantino mėnuo, tačiau nepaskiepijus 70 proc. gyventojų tam tikra rizika išliks, todėl tam tikri suvaržymai liks galioti, sako premjerė Ingrida Šimonytė.

„Nėra netikėtina, kad šis mėnuo karantino gali būti paskutinis, tačiau manau, kad tam tikros saugumo rekomendacijos išliks, todėl, kad didesni renginiai, didesni masiniai susibūrimai, ypatingai uždarose patalpose, kol neturime 70 proc. paskiepytų gyventojų, gal ir daugiau, vis tiek tam tikrą riziką kels“, – po Vyriausybės posėdžio BNS sakė I. Šimonytė.

Pasak jos, tai gali tapti itin aktualu, jeigu Lietuvoje imtų plisti pirmą kartą Indijoje užfiksuota nerimą kelianti delta atmaina.

„Norėtųsi turėti tokį režimą saugumo, kaip jis besivadintų, kad nebūtų rizikos vėl skelbti naują karantiną nepraėjus keletui savaičių po dabartinio pabaigos“, – kalbėjo ji.

Nėra netikėtina, kad šis mėnuo karantino gali būti paskutinis, tačiau manau, kad tam tikros saugumo rekomendacijos išliks.

Anksčiau trečiadienį premjerė teigė nenorinti prisirišti prie konkrečių paskiepytų gyventojų procentų ir kelianti tikslą, kad jų pasiskiepytų kuo daugiau.

„70 procentų, 69, 72 – mano nuomone, tai yra truputėlį tokia numerologija. Galbūt gražiai skamba, bet mano asmeninis tikslas būtų tiek daug, kiek tik įmanoma“, – sakė ji.

„Apklausos rodo, kad 65 procentai žmonių yra nusiteikę arba tikrai skiepytis, arba veikiau skiepytis. Tai nėra 70 procentų, bet kita vertus, taip pat žinome, kad tik 10 procentų žmonių yra nusiteikę nesiskiepyti išvis kategoriškai ir jokiu atveju. Tai reiškia, tose labiau skeptikų, bet vis dar ne tokių labai kategoriškai neigiamai nusiteikusių žmonių būryje tikiu, kad galima atrasti žmonių, kuriems suveiks tie argumentai“, – kalbėjo premjerė.

Europos Komisija yra iškėlusi tikslą iki rugpjūčio pabaigos vakcinuoti 70 proc. suaugusių Bendrijos gyventojų. Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda yra raginęs užtikrinti, kad toks procentas Lietuvos gyventojų būtų paskiepytas iki Karaliaus Mindaugo karūnavimo šventės liepos 6-ąją.

Statistikos departamento duomenimis, šiuo metu Lietuvoje mažiausiai viena vakcinos doze paskiepyta 42 proc. šalies gyventojų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

NUOMONĖ

NUOMONĖ portretas
APKALTA PARSIDAVUSIEMS

MORKA ANT VIRVUTĖS ASILUI NUVESTI REIKIAMA KRYPTIMI

MORKA ANT VIRVUTĖS ASILUI NUVESTI REIKIAMA KRYPTIMI portretas
KAIP IR UK , BUVO OFICIALIAI PRANEŠTGA ,JOG VISIŠKAS ATLAISVINIMAS PASISKIEPYJUSIEMS BUS BIRŽELIO 21 DIENĄ , PO TO PRANEŠTA ,JOG VISIŠKAS ATLAISVINIMAS PASISKIEPIJUSIEMS BUS LIEPOS 19 DIENĄ , DABAR JAU TEIGIAMA ,JOG VISIŠKAS ATLAISVINIMAS BUS NUO RUGPIŪČIO MĖNESIO .

NUOMONĖ

NUOMONĖ portretas
TAUŠKALAI AVIŲ BANDAI MULKINTI
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių