Patarėjas: prezidentas palaikys ES susitarimą dėl sankcijų Baltarusijai, koks jis bebūtų

Prezidentas Gitanas Nausėda palaikys Europos Sąjungos susitarimą dėl sektorinių sankcijų Baltarusijai, nepaisant to, ar jis apims Lietuvai jautrų trąšų eksportą, ar ne, teigia prezidento patarėjas Darius Kuliešius.

„Sankcijos ir sankcijų turinys derinamas bendru visos Europos Sąjungos sprendimu. Šiandien tos sankcijos yra iš tikrųjų reikalingos ir būtent tie veiksmai, kuriuos matome ir su nelegalia migracija, ir kiti grasinimai yra daromi galbūt su tikslu sustabdyti ir pagąsdinti Europos Sąjungos valstybes nepriimti tų sankcijų. Be abejo, sankcijų klausimu turi būti bendras sutarimas, prezidentas palaikys tokį siūlymą, koks bus sutartas bendrai“, – spaudos konferencijoje pirmadienį teigė D. Kuliešius, paklaustas, ar prezidentas palaikys sankcijas diskutuojant EVT formate, net jei jos apims Baltarusijos trąšų importą į ES.

Europos Sąjungos užsienio reikalų ministrai pirmadienį tariasi dėl sankcijų pagrindiniams Baltarusijos ekonomikos sektoriams, įskaitant kalio trąšų eksportą, po priverstinio lėktuvo nutupdymo Minske. Naujos sankcijos svarstomos reaguojant į Minsko vykdomas represijas prieš opoziciją, tai pat ir į gegužės 23 dieną Minske įvykdytą priverstinį lėktuvo nutupdymą.

Orlaiviui nutūpus Baltarusijos sostinėje, buvo sulaikyti juo skridę opozicijos tinklaraštininkas Ramanas Pratasevičius bei jo draugė, Vilniuje studijuojanti Rusijos pilietė Sofija Sapega.

Reaguodama į tai, ES jau uždraudė baltarusių oro linijoms įskristi į bloką ir nurodė savo 27 valstybių oro vežėjoms nesinaudoti Baltarusijos oro erdve.

Agentūros AFP šaltinių teigimu, pirmadienį ministrai taip pat turi patvirtinti daugiau nei 80 asmenų ir subjektų įtraukimą į „juodąjį sąrašą“. Jame esantiems asmenims ir subjektams taikomas turto įšaldymas ir vizų draudimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

juk

juk portretas
jie visi oligahines marionetes valdomos iliuminatu ir privalo i takta tapati amset ir gal esi geras zmogus bet vykdai patareju nurodymus juk povilionis aiskiai isdeste vi/sa vakaru politmika visi mate ir girdejo ?...

Ačiu Gitanai

Ačiu Gitanai portretas
Tu vis delto priversi mane išvykti dirbti i užsieni. Gal tau už darbo jiegos nutekejima ES padidins premija.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių