Pasigenda diskusijos tarp kandidatų vadovauti socialdemokratams

  • Teksto dydis:

Socialdemokratų partijos garbės pirmininkas Vytenis Povilas Andriukaitis pasigenda diskusijos tarp kandidatų vadovauti šiai politinei jėgai, artėjant pavasarį vyksiantiems pirmininko rinkimams.

„Socialdemokratas turi atsakyti į tą klausimą, kas jis yra, kaip jis mato skurdo įveikimą, kokius socialinius instrumentus, pavyzdžiui, 50 socialinių instrumentų jis man gali pateikti šiandien, kad būtų galima matyti, kad jis iš tikrųjų galvoja efektyviai spręsti didžiulę socialinę diskriminaciją“, - žurnalistams Vilniuje ketvirtadienį sakė V.P.Andriukaitis, dirbantis už sveikatą ir maisto saugą atsakingu eurokomisaru.

„Socialdemokratija turi atsakyti į socialinio teisingumo klausimus dabar ir šiandien, ne tik kalbėti abstrakčiai apie žmogų. (…) Neužtenka tik pavardėmis manipuliuoti“, - pridūrė jis.

Politikas taip ir neįvardijo, kuris kandidatas jam atrodo tinkamiausias vadovauti socialdemokratams.

Tiesioginius pirmininko rinkimus socialdemokratai rengs pirmą kartą, iki šiol pirmininkai būdavo renkami suvažiavimuose. Preliminariai numatoma partijos narių balsavimą surengti balandį, o rezultatai būtų patvirtinti gegužės pradžioje.

Apie dalyvavimą šiuose rinkimuose galutinai patvirtino Vilniaus vicemeras Gintautas Paluckas, europarlamentaras Zigmantas Balčytis ir ūkio ministras Mindaugas Sinkevičius. Europarlamento narė Vilija Blinkevičiūtė BNS sakė greičiausiai nesieksianti partijos pirmininkės pareigų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bumas

Bumas portretas
Vyti lauk visus socdemus, konservus, liberastus... Kad ju daugiau nei kvapo Lietuvos valdzioje nebutu!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių