Pasaulio lietuvių bendruomenės komisijos posėdyje aptarti pandemijos iššūkiai

  • Teksto dydis:

Pandemijos krizės pasekmės ir migracijos iššūkiai pasaulio lietuvių bendruomenėms ir Lietuvai trečiadienį buvo aptarti Seimo ir Pasaulio lietuvių bendruomenės (PLB) komisijos nuotoliniame posėdyje. Jame dalyvavo ir užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

„Dalyvaudamas šiame posėdyje, kuris sujungė lietuvius nuo Arizonos Jungtinėse Valstijose iki Melburno Australijoje, jaučiu pasididžiavimo mūsų diaspora jausmą“, – sveikindamas posėdžio dalyvius sakė ministras. Pasak ministro, glaudus bendradarbiavimas su pasaulio lietuviais buvo ir yra itin svarbus susidūrus su Covid-19 viruso pandemijos iššūkiais.

L. Linkevičius padėkojo užsienio lietuviams ir užsienio lietuvių organizacijoms už aktyvų dalyvavimą teikiant pagalbą sugrįžtantiems ir iš užsienio negalintiems grįžti piliečiams, įgyvendinant bendruomenines savipagalbos akcijas, teikiant pagalbą Lietuvai.

Posėdžio metu, kaip praneša Užsienio reikalų ministerija, komisija taip pat aptarė aktualius socialinės apsaugos, nuotolinio švietimo organizavimo klausimus. Daug dėmesio skirta būsimų Seimo rinkimų organizavimui naujai įsteigtoje Pasaulio lietuvių rinkimų apygardoje, ieškant būdų, kaip sudaryti sąlygas užsienyje gyvenantiems Lietuvos piliečiams aktyviai dalyvauti ir pirmą kartą istorijoje išrinkti Lietuvos diasporos interesams Seime atstovausiantį atskirą Seimo narį.

Seimo ir Pasaulio lietuvių bendruomenės komisija posėdžiauja du kartus per metus ir aptaria Lietuvoje ir užsienio valstybėse gyvenančių lietuvių bendradarbiavimą, keičiasi aktualia švietimo, kultūros ir kita informacija, Seimui ir kitoms valstybės institucijoms teikia pasiūlymus, kurie padėtų stiprinti valstybingumą ir demokratinių tradicijų puoselėjimą. Komisiją sudaro po 10 narių iš Seimo ir Pasaulio lietuvių bendruomenės. Šioje Seimo kadencijoje komisijai pirmininkauja Antanas Vinkus (LRS) ir Rimvydas Baltaduonis (PLB).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių