Pagėgių savivaldybė kreipsis į teismą dėl K. Komskio galimo priesaikos sulaužymo

  • Teksto dydis:

Pagėgių savivaldybės taryba ketvirtadienį nusprendė kreiptis į Lietuvos vyriausiąjį administracinį teismą (LVAT) dėl tarybos nario Kęsto Komskio galimo priesaikos sulaužymo.

Už tokį sprendimą balsavo 11 tarybos narių, trys susilaikė.

LVAT bus prašoma pateikti išvadą, ar K. Komskis sulaužė tarybos nario priesaiką bei nevykdė Viešųjų ir privačių interesų derinimo, Vietos savivaldos įstatymuose nustatytų įgaliojimų.

Jeigu LVAT konstatuotų, kad tarybos narys sulaužė priesaiką, Pagėgių taryba turėtų balsuoti dėl jo mandato panaikinimo. Kad tarybos narys netektų įgaliojimų, už tai turi balsuoti ne mažiau kaip du trečdaliai vietos politikų.

K. Komskio įgaliojimų atėmimo procedūrą sausio pabaigoje inicijavo dauguma – 11 iš 17 – Pagėgių savivaldybės tarybos narių.

Anot jų, K. Komskis savo veiksmais ne kartą pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybės tarnyboje įstatymo nuostatas, todėl būtina ištirti ir įvertinti, ar jis nesulaužė duotos priesaikos.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija pernai gruodį konstatavo, kad K. Komskis supainiojo interesus, kai trylika kartų atstovavo savo valdomai įmonei „Kalibrus“ su Pagėgių savivaldybės administracija 2020-aisiais sudarant sutartis ir susitarimus dėl rangos, kraštovaizdžio formavimo ir ekologinės būklės gerinimo, rekonstrukcijos bei kitų darbų atlikimo.

Pagėgių savivaldybės Etikos komisija konstatavo, kad 2019-ųjų rugpjūčio pabaigoje vykusiame tarybos posėdyje K. Komskis nenusišalino nuo klausimo dėl leidimo dirbti su slapta informacija jo broliui, savivaldybės administracijos direktoriui Virginijui Komskiui. Regionų apygardos administracinis teismas pernai gruodžio pabaigoje atmetė V. Komskio skundą dėl šio sprendimo.

Tiriamosios žurnalistikos centras „Siena“ yra pranešęs, kad Generalinė prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl K. Komskio bei jo sūnaus Algirdo Komskio valdytos įmonės „Agrolira“ bankroto, siekiant užtikrinti galimus civilinius ieškinius ir išplėstinį turto konfiskavimą. Įtarimai kol kas niekam nėra pateikti, nei K. Komskis, nei A. Komskis savo kaltės dėl jokių nusikaltimų nepripažįsta.

K. Komskis valdančiųjų veiksmus jo atžvilgiu vadino susidorojimu už kritiką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių