Pagėgių politikai siekia pašalinti K. Komskį iš rajono tarybos

Pagėgių politikai inicijuoja tarybos nario Kęsto Komskio pašalinimo iš rajono tarybos procedūrą dėl jo viešųjų ir privačių interesų derinimo pažeidimų.

„Sausio 28 dieną 11 tarybos narių iš 17 pasirašė tokį teikimą ir pateikė tarybai“, – BNS antradienį sakė Pagėgių savivaldybės patvirtino tarybos narys Edgaras Kuturys.

Apie tai pirmasis pranešė tiriamosios žurnalistikos centras „Siena“.

Procedūros iniciatoriai remiasi dviem Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) ir Pagėgių savivaldybės Etikos komisijos sprendimais. Jais K. Komskis pripažintas pažeidęs Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymą. Taip pat remiamasi gruodžio pabaigoje priimta teismo nutartimi, kuria atmestas K. Komskio skundas dėl nepalankių savivaldybės komisijos išvadų.

Tarybos nariai siūlo pradėti procedūrą prieš K. Komskį „dėl jo priesaikos sulaužymo“ bei nevykdomų Viešųjų ir privačių interesų derinimo bei Vietos savivaldos įstatymų.

Tai politika ir viskas. Esu pozicijai rakštis, kuri neleidžia jiems ramiai miegoti, tad sugalvojo susidoroti ir viskas.

Pagėgių meras Vaidas Bendaravičius BNS teigė, kad bus sudaryta komisija aplinkybėms ištirti, o taryba dėl to, ar kreiptis į teismą dėl K. Komskio įgaliojimų netekimo, turėtų apsispręsti „per maždaug mėnesį laiko“.

„Kadangi pažeidimai aiškūs, manau, ir atsakymai aiškūs“, – tvirtino V. Bendaravičius.

Pats K. Komskis BNS sakė, kad valdantieji siekia jį pašalinti dėl kritikos, ir vadina tai susidorojimu.

„Tai politika ir viskas. Esu pozicijai rakštis, kuri neleidžia jiems ramiai miegoti, tad sugalvojo susidoroti ir viskas. Procedūros tik prasideda, jos dar neprasidėjo. Taip, jų 11,  jie turi daugumą. Bet viską sprendžia teismas, ne jie“, – tvirtino politikas.

VTEK pernai gruodį konstatavo, kad K. Komskis supainiojo interesus, kai trylika kartų atstovavo savo valdomai įmonei „Kalibrus“ su Pagėgių savivaldybės administracija 2020-aisiais sudarant sutartis ir susitarimus dėl rangos, kraštovaizdžio formavimo ir ekologinės būklės gerinimo, rekonstrukcijos bei kitų darbų atlikimo.

Tuo metu Pagėgių savivaldybės Etikos komisija konstatavo, kad 2019-ųjų rugpjūčio pabaigoje vykusiame tarybos posėdyje K. Komskis nenusišalino nuo klausimo dėl leidimo dirbti su slapta informacija jo broliui, savivaldybės administracijos direktoriui Virginijui Komskiui. Regionų apygardos administracinis teismas pernai gruodžio pabaigoje atmetė V. Komskio skundą dėl šio sprendimo.

Kaip pirmadienį skelbė „Siena“, Generalinė prokuratūra patvirtino pradėjusi ikiteisminį tyrimą dėl K. Komskio bei jo sūnaus Algirdo Komskio valdytos įmonės „Agrolira“ bankroto, siekiant užtikrinti galimus civilinius ieškinius ir išplėstinį turto konfiskavimą. Įtarimai kol kas niekam nėra pateikti, nei K. Komskis, nei A. Komskis savo kaltės dėl jokių nusikaltimų nepripažįsta.

K. Komskio pašalinimo iniciatoriai akcentuoja šios informacijos į procedūrą neįtraukę dėl nekaltumo prezumpcijos.

Teismui konstatavus, kad tarybos narys sulaužė priesaiką, jo mandato panaikinimui reikia dviejų trečdalių tarybos narių balsų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

\\\\\.../////

\\\\\...///// portretas
Seniai reikėjo tą brudą Tvarkos Teisingumo partijos juodintoją,kontrobandos korektorių.Baisūs žmonės,jei dar galima juos vadinti žmonėmis.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių