P. Urbšys antrą kartą apklaustas Panevėžio korupcijos byloje

Seimo narys Povilas Urbšys pirmadienį antrą kartą kaip liudytojas apklaustas byloje dėl politinės korupcijos Panevėžyje, kur įtarimai pateikti miesto merui Ryčiui Mykolui Račkauskui.

„Buvau apklaustas kaip liudytojas“, – BNS sakė parlamentaras.

R. M. Račkauskas Panevėžio meru 2015 metais išrinktas kaip visuomeninio rinkimų komiteto „Povilas Urbšys už sąrašą KARTU“ atstovas. Kilus nesutarimams su P. Urbšiu iš šio komiteto pasitraukė beveik visa savivaldybės tarybos frakcija, įskaitant patį merą.

Pasak P. Urbšio, pirmadienį jis atsakė į klausimus, ką žino apie vieną savivaldybės lėšomis pernai vasarą atliktą gyventojų apklausą.

Politikas BNS teigė su Panevėžio meru taręsis, kad ši apklausa turi būti atlikta.

„Kadangi mes kaip visuomeninis rinkimų komitetas deklaravome, kad mums svarbi žmonių nuomonė, net programoje įsirašę buvome, kad mums rūpės žmonių apklausos, tai šiuo atveju tikrai buvo toks pokalbis su meru, kad apklausą reikia padaryti ir prieš rinkimus, kad suprastume, ar viskas gerai, ką mes padarėme ir ką turime taisyti“, – kalbėjo Seimo narys.

Pasak P. Urbšio, kitas pokalbis ta tema įvyko po kelių mėnesių, tačiau meras atsisakė jam atskleisti apklausos duomenis.

„Aš pamačiau, kad žmogus nenori parodyti tos apklausos duomenų ir bando sugalvoti tam įvairiausias priežastis“, – tvirtino parlamentaras.

Per pirmadienio apklausą jam grąžinti finansiniai judėjimo „Kartu“ dokumentai.

P. Urbšys teigė dar prieš kelias savaites prašęs teisėsaugos grąžinti šiuos dokumentus, tačiau pareigūnai tai atsisakė padaryti motyvuodami, kad tai yra svarbūs ikiteisminiam tyrimui duomenys.

Jis taip pat stebėjosi, kad apklausa įvyko rinkimų kampanijos laikotarpiu, nes paprastai kampanijų metu su politikais susijusios bylos būna įšaldomos.

„Aš manau, kad čia yra galbūt daugiau nekompetencija, iki galo neįsisamoninta, kad šitas veiksmas sukelia ir politinių pasekmių“, – sakė P. Urbšys.

Politikas teigė atsisakęs pasirašyti pasižadėjimą neatskleisti jam žinomų ikiteisminio tyrimo duomenų: „Kaip viešas asmuo turiu maksimalią būtinybę informuoti žmones apie tą ikiteisminį tyrimą ir tokiu būdu neklaidinti jų savo tylėjimu“.

P. Urbšys kandidatuoja į Panevėžio merus kovą vyksiančiuose savivaldos rinkimuose.

Juose dalyvaus ir R. M. Račkauskas. Jis atmeta teisėsaugos įtarimus ir laikosi versijos, kad Specialiųjų tyrimų tarnybos valdybai Panevėžyje vadovavęs P. Urbšys taip „valosi“ sau kelią į mero postą.

Specialiųjų tyrimų tarnyba įtaria, kad Panevėžio savivaldybėje duota neteisėtų nurodymų tarnautojams, siekiant sudaryti palankias sąlygas kai kurioms įmonėms laimėti viešųjų pirkimų konkursus.

Miesto merui pateikti įtarimai prekyba poveikiu ir piktnaudžiavimu tarnyba, jis iki šiol nušalintas nuo pareigų. Įtarimų taip pat sulaukė mero patarėja Gintarė Maskoliūnienė ir keturi verslininkai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rinkėjas

Rinkėjas portretas
Keistas noras P.Urbšio ir kitų semūnų,vitoje to, kad išrinkti į Seimą,kad priiminėtų normalius įstatymus ir vykdytų rinkėjų valią,jie renkasi kandidatuoti į mero postus,nebeina suprasti tų seimūnų ko jie nori taip darydami,mano galva tai bandoma užvaldyti visas savivaldybes patimais savo žmonėmis nuo seimo iki savyvaldybių,čia jau tikrai gręsia pavojus demokratijai.

Romas

Romas portretas
Man, kaip turinčiam akis žmogui visada buvo matyt, kad Urbšio mintys, kalbos ir siekiai yra tikrai ne piliečių naudai. Nėra jis tas kuo dedasi. Kas to dar nemato, manau, netrukus pamatys.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių