Balsavimas dėl V. Pranckiečio – nenumatytame posėdyje antradienį

Seimo valdyba sušaukė nenumatytą plenarinį posėdį antradienio vakarą dėl parlamento pirmininko Viktoro Pranckiečio atstatydinimo.

Posėdis prasidės 18 valandą.

Tai po Seimo valdybos posėdžio žurnalistams pranešė V. Pranckietis.

„Nusprendėme surengti nenumatytą posėdį, kuriame būtų svarstoma atšaukimo procedūra tam, kad numatytame posėdyje pereitume prie rimtų įstatymų – mokestinių, biudžeto – ir baigtume tą diskusiją, kuri tvyro ore labai ilgą laiką“, – sakė Seimo pirmininkas.

Už nenumatytą posėdį balsavo penki Seimo valdybos nariai, prieš buvo du ir vienas susilaikė, pranešė V. Pranckietis.

Parlamento vadovas teigė, jog skubus Seimo valdybos posėdis yra teisėtas, nes jame buvo dauguma narių – aštuoni iš devynių.

Posėdyje negalėjo dalyvauti tuo metu plenariniam posėdžiui pirmininkavęs Seimo vicepirmininkas „valstietis“ Arvydas Nekrošius.

Pirmoji Seimo vicepirmininkė Rima Baškienė BNS sakė balsavusi prieš nenumatytą posėdį, nes nesupratusi, kam reikia tokios skubos, juoba, kad seniūnų sueigoje jau buvo sutarta parlamento vadovo atleidimą procedūrą surengti ketvirtadienį.

Ji tvirtino, kad jeigu Seimo pirmininkas būtų atstatydintas, naujojo rinkimai turėtų vykti ketvirtadienį.

„Statutas sako, kad artimiausiame posėdyje renkamas Seimo pirmininkas, vadinasi, Seimo pirmininko rinkimus galėtume vykdyti ketvirtadienį“, – teigė R. Baškienė.

Anot jos, kol naujas parlamento vadovas nėra išrinktas, po senojo atleidimo Seimo pirmininko pareigas eina pirmasis jo pavaduotojas.

Antradienį 53 Seimo nariai parlamento pirmajai vicepirmininkei R. Baškienei įteikė pareiškimą, kur reiškiamas nepasitikėjimas V. Pranckiečiu ir siūloma jį atleisti iš pareigų.

Dokumentą dėl nepasitikėjimo V. Pranckiečiu pasirašė 42 „valstiečiai“, penki „socialdarbiečiai“, trys frakcijos „Lietuvos gerovei“ atstovai, du Mišrios Seimo narių grupės nariai ir vienas Lenkų rinkimų akcijos narys.

„Konstatuojama, kad Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis, žinodamas apie Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos, Lietuvos socialdemokratų darbo partijos bei partijos „Tvarka ir teisingumas“ 2019 metų gegužės 30 dieną pasirašytą memorandumą, prie kurio pakviesta prisijungti ir Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga, ir jame išreikštą partijų siekį kurti valdančiąją koaliciją, sistemingai veikė prieštaraudamas memorandumo nuostatoms bei kenkdamas partijų koalicijos ir ja pagrįstos valdančiosios daugumos formavimuisi Seime ir dėl to prarado pasitikėjimą“, – teigiama dokumente, pavadintame pareiškimu dėl Seimo pirmininko atšaukimo.

R. Baškienė BNS sakė, kad dėl parlamento vadovo atleidimo bus balsuojama slaptai.

„Priklausomai nuo rezultatų, jeigu yra 71 nepasitikėjimo balsas, tokiu atveju galvojama apie kito pirmininko rinkimus“, – teigė pirmoji parlamento vicepirmininkė.

„Valstiečiai“ V. Pranckietį kelis mėnesius ragino trauktis iš pareigų, nes pagal koalicijos partnerių susitarimą Seimo pirmininko postas turėtų atitekti „socialdarbiečiams“.

V. Pranckietis nesutinka trauktis pats, tvirtindamas, kad jo atstatydinimo siekia tik „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis, kerštaudamas už neklusnumą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
kgbistas,ozio subinlaiza,.

...

... portretas
'Konservai' tiek pripratę prie Papunio smarvės, tai jiems atrodo kad ir kiti smirdi; - ach, nereikia kitų pagal save apkalbinėt.

Cha cha cha

Cha cha  cha  portretas
Karbauskis krauna, krauna ir vis į tas pačias kelnes. Todėl nuo jo sklinda vis didesnis dvokas. Juokingiausia – jam sava smarvė patinka.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių